Viin Moe Mahe 1886 pälvis tunnustuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe peenviinavabrik.
Moe peenviinavabrik. Foto: Erakogu

Pühapäeval kuulutati Eesti Vabaõhumuuseumis välja Eesti parim mahetootja 2012 ja Eesti parim mahetoode 2012. Kategoorias “Parim mahetoode” leidis tunnustamist ka Moe peenviinavabriku uudistoode Moe Mahe 1886.


Samuti sai ettevõte uue maheviina turule toomise eest Eesti kulinaaria instituudi tunnustuskirja.

Moe peenviinavabriku juhi Sven Ivanovi sõnul on Moe Mahe 1886 Eesti ainuke ökoloogiliselt puhas viin. “Meie uus viin kuulub Premium-viinade klassi ja on valmistatud 100% kodumaisest sertifitseeritud maheteraviljast. Eesti maheteravili annab viinale puhta ja pehme maitse. Meie viinale ei ole lisatud suhkruid ja lisaaineid, erilise nüansi annab sellele tootmises kasutatav vesi, mis ammutatakse Pandivere riikliku veekaitseala puurkaevust,” selgitas Sven Ivanov.

Parimad mahetootjad on Tiia ja Arvo Klein Tarvastust Saariku talust, parimaks mahetooteks valiti OÜ Kaks Meistrit kitsepiimast toorjuust soolvees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles