Rägavere vallal on ees keerukad ajad

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgo Koppel peab tegema kahe mehe tööd, lisaks sellele loobus viimasel hetkel ametist valla uus sotsiaaltöötaja.
Virgo Koppel peab tegema kahe mehe tööd, lisaks sellele loobus viimasel hetkel ametist valla uus sotsiaaltöötaja. Foto: Meelis Meilbaum

Rägavere vallas on pereheitmise aeg: tervislikel põhjustel pani ameti maha vallavanem, ametist lahkuvad sotsiaalnõunik ja vallasekretär. Ka majandu­s­nõunikku pole, sest seni sel kohal olnud Virgo Koppel juhib nüüd valda. Uute inimeste leidmine pole aga kerge.


Sel nädalal tõmmati Rägavere vallas joon alla sotsiaaltöötaja ja vallasekretäri leidmise konkursile. Vallavanem Virgo Koppel ütles, et valla sotsiaaltöötajaks pürgis viis inimest, kellest kolm läbisid ka vestlusvooru, ning lõpuks valis komisjon välja Piret Kestru, kuid too loobus viimasel hetkel ise. “Eks nüüd tuleb teiste kandidaatidega läbirääkimisi pidama hakata,” nentis Koppel.

Vallasekretäriks tahtsid saada kolm inimest, nendest kaks koguni kohalikud. Komisjon valis uueks Rägavere vallasekretäriks aga Rakveres elava Kristi Udrase. “Ta on hakkaja noor naisterahvas, juriidilise kõrgharidusega ja avaldas soovi areneda,” rääkis vallavanem, lisades, et viimasel ajal lastega kodus olnud naine töötas varem töötukassas, kus juriidilises plaanis erilist arenemisvõimalust polnud.

Majandusnõunikku vähemalt esialgu Rägavere vallas ei palgata, sest vallavolikogu otsustas pärast päris pikka arutelu, et kuni uue majandusnõuniku leidmiseni makstakse vallavanemale 250 eurot kuus lisatasu majandusnõuniku ülesannete täitmise eest. Ja seda tagasiulatuvalt alates 1. septembrist.

Tervislikel põhjustel oma volitused peatanud volikogu esimehe Rene Metsla asemel volikogu istungit juhtinud volikogu aseesimees Arnu Lippasaar arvas, et tegelikult võiks nii jääda kuni järgmisel sügisel toimuvate valimisteni, et siis ametisse saav uus vallavanem võiks juba ise oma meeskonna kokku panna.

“See oleks abiks ka vallaeelarvele,” lisas Lippasaar, kelle sõnul on majandusnõuniku palk üle 600 euro.

Volikogu liige Karli Uuspõld aga arvas, et vallavanemal ei passi majandusnõuniku ülesandeid täita. “Iseenda nõunik olla on ju imelik, lisaks peaks majandusnõunik kogu aeg kohal ja kättesaadav olema,” lausus ta. Samuti ütles Uuspõld, et majandusnõuniku palkamine annaks vallas ühele inimesele tööd.

Lippasaare hinnangul on nii väikese valla nagu Rägavere puhul ebaselge, kas majandusnõunikku üldse on vaja või saab vallavanem asjadega ka üksinda hakkama.

Miila külavanem Raigo Rebane kõneles, et majandusnõuniku ja vallavanema ametikohta ei tohi kindlasti ühitada ja tegemist saab olla ainult ajutise lahendusega.

Augusti lõpuni Rägavere vallavalitsuse majandusnõunikuna töötanud vallavanem Virgo Koppel leidis, et vallavanema ja majandusnõuniku tööd on võimalik ühendada, ehkki see on üpris raske.

“Mul oleks loomulikult lihtsam, kui keegi kõrval oleks, aga tuleb teha valikuid ja ka väljaspool tööaega tegutseda,” sõnas ta ning lisas, et majandusnõunikuna töötades tuli tal vallarahvaga suhelda kellaajast hoolimata, ka keset ööd.

Vallavolikogu liikme Ivo Jõgiste arvates peaks volikogu leidma konsensuse, kas hakata otsima majandusnõunikku uuest aastast või oodata sellega valimisteni. Mingit otsust selles küsimuses siiski ei langetatud.

“Eks reaalsus selgub õige varsti, eelarvearutelude käigus,” ütles Arnu Lippasaar.

Rägavere vallavolikogu kinnitas ka uue vallavalitsuse koos­seisu, kuhu kuuluvad lisaks vallavanemale senised val­la­valitsuse liikmed Merje Kallip, Tea Runovski ja Ago Koldits ning uue liikmena valla pea­raamatupidaja Marika Vinkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles