Simunas on nädala­vahetusel au sees katel ja kulp

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikokad on hoolitsenud aastaid Erna laagris osalejate kõhutäie eest.
Välikokad on hoolitsenud aastaid Erna laagris osalejate kõhutäie eest. Foto: Naiskodukaitse Viru ringkonna erakogu

Nädalavahetusel võtavad Simuna põhikoolis naiskodukaitse välitoitlustuse erialavõistlusel mõõtu parimad organisatsiooni välikokad ning heade toitlustusalaste teadmiste ja oskustega liikmed üle kogu riigi.

Parimate erialaste oskustega ringkond kuulutatakse katsumuste tulemusel välja pühapäeval kaheteistkümne registreerunud naiskonna vahel.

Naiskodukaitse pikaaegne toitlustusinstruktor ja välikokk Maire Laht loodab, et nädalavahetusel kõik hästi sujub, inimesed oleks toredad ja rõõmsad ning ilm peaks. “Sel aastal üllatame osalejaid uudse “Kuldvillakuga” ja sellise põneva võistlusega nagu “Tuhkatriinu ballile minek”,” rääkis Laht.

Ringkondade kolmeliikmelised võistkonnad saavad end proovile panna välitoitlustusteadmisi ja oskusi nõudvates ülesannetes. Lahendada tuleb osata näiteks köögis ettetulevaid probleeme, valmistada ­toitu, tunda ära toidu- ja maitseaineid ning tunda Rootsi ­katelt, lisaks osata määrata mahtusid. Kõik ülesanded eeldavad osalejatelt naiskodukaitse baasväljaõppel ja välikokakursusel omandatud teadmisi ja oskusi.

Laupäevane pingeline võistluspäev lõpetatakse Simuna rahvamajas, kus toimub pidu pidžaamas ja kohalikud isetegevuslased alustavad hooaega traditsioonilise sügise saabumise tervitamisega.

Üldarvestuses annab osalejatele punkte ka kodune loominguline ülesanne, milleks on valmistada soolane tort teemal “Välitoitlustamine”.

Naiskodukaitse väliköögimeeskonnad on enim väljaõpet ja rakendust leidvad erialarühmad, tagades toitlustuse nii kaitseliidu õppustel kui ka muudel massiüritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles