Riigikohus viskas Andres Jaadla Rakvere linnavolikogust välja

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Toomas Herm

Riigikohus jättis täna rahuldamata Rakvere ekslinnapea Andres Jaadla kaebuse vabariigi valimiskomisjoni otsuse peale, millega tühistati linna valimiskomisjoni otsus ennistada Jaadla linnavolikogu liikmeks.

Rakvere linna valimiskomisjon ennistas Andres Jaadla pärast linnapea kohalt tagasi astumist volikogu liikmeks. Viieliikmelises komisjonis oli ennistamise poolt neli inimest, ainult komisjoni esimees oli vastu.

Vabariigi valimiskomisjon, olles eelnevalt tellinud justiitsministeeriumist ekspertarvamuse, tühistas linna valimiskomisjoni otsuse. Vabariigi valimiskomisjoni hinnangul on Jaadla osaliselt süüdi mõistetud, otsus on jõustunud ja see asjaolu toob kaasa volikogu liikme volituste ennetähtaegse lõppemise.

Jaadla vaidlustas vabariigi valimiskomisjoni otsuse riigikohtus, väites, et ta pole süüdi mõistetud, sest karistust pole määratud. Riigikohus Jaadla väidet ei aktsepteerinud ja volikogus jätkab endiselt ekslinnapea Matti Jõe.

Rakvere linnavolikogu peab istungit täna algusega kell 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles