Teetööd Rakveres lõhuvad sõidukite klaase

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaveed võivad kraavitäite ära uhtuda ja sõidukeid varitseva augu tekkeks ongi tingimused loodud.
Vihmaveed võivad kraavitäite ära uhtuda ja sõidukeid varitseva augu tekkeks ongi tingimused loodud. Foto: Meelis Meilbaum

Ulatuslikud teetööd Rakveres on kolme viimase kuu jooksul toonud kaasa sõidukite klaasivigastuste sagenemise.

If Kindlustuse turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Tambet Asi rääkis, et viimase kolme kuu jooksul ei ole kindlustusfirmas registreeritud ühtegi kahju, mis oleks otseselt tingitud löökaukudest Rakvere linnas. Küll aga on linnas kolme kuu jooksul registreeritud 30 klaasikahju, mis kahjukäitlejate hinnangul on keskmisest näitajast kõrgem. Asi selgitas, et klaasikahjud on tavaliselt seotud teetöödega.

Sõidukite remondiga tegeleva osaühingu Linnuse Autokeskus juhataja Sirli Kiisi ütles, et neile ei ole toodud ühtegi sõidukit, mis oleks kannatanud seoses teetöödega Rakveres. Ta lisas, et paar aastat tagasi pöördusid nende poole kaks klienti, kelle sõidukid olid kannatada saanud seoses Kunda tee remondiga.

Osaühingu Rakvere Takso taksojuht Lembit tunnistas, et teetöödega tekkinud kraave on tülikas läbida. Seda eriti siis, kui tuleb kogu vahetuse kestel linnas sõita. “Tüütab väga ära kraavides sõita,” sõnas Lembit.

Taksojuhi ütlust mööda teavad sohvrid ohtusid ja sõidavad vaikselt. See omakorda suurendab kütusekulu ja sõidukki kulub rohkem. “Mis teha, tuleb ära kannatada ja mõistlikult sõita,” oli taksojuht Lembit optimistlik.

Rakvere linnavalitsuse teedeinseneri Lennart Korbe andmetel on uute torustike paigaldustöid tehtud ligi pool aastat ja selle aja jooksul on esitatud ametlikult üks taotlus sõidukile tekitatud kahju hüvitamiseks. Taotluse esitanud kodaniku avaldusest nähtub, et liiklemisel Koidula tänaval vee- ja kanalisatsioonitorustike paigalduspiirkonnas sai tema sõiduauto vigastada. Korbe sõnul edastas linnavalitsus kodaniku kahjunõude kaevetöid teinud aktsiaseltsile Viimsi Keevitus, kes nõude ka rahuldas.

Korbe sõnul on talle helistanud veel üks kodanik, kes teatas, et sõitis autoga Posti tänaval olnud auku. Uurimisel selgus, et seal tegi kaevetöid aktsiaselts Rakvere Vesi. Linnavõimud informeerisid kodanikku, et võimaliku kahjunõude tekkimisel hüvitab sõiduki remondikulud nimetatud äriühing.

Korbe sõnul peab kaevetööde tõttu õnnetusse sattunud inimene teatama sellest politseile. Korravalvurid fikseerivad olukorra ja sõiduki vigastused. Seejärel peab kannatanu teatama juhtunust linnavalitsuse teedeinsenerile või kaevetöid tegevale isikule. Pärast seda saab juba minna autoremonditöökotta, kus selgitatakse välja kahju ulatus ja taastamistööde maksumus.

Kahjunõue tuleb esitada kaevetööde tegijale.

Korbe selgitas, et kaevetööde tegijad vaatavad iga päev üle täitematerjaliga täidetud kohad. Rakvere kesklinnas on tiheda liiklusega tänavad ja võib juhtuda, et pikaajaliste sadude tõttu on vihmaveed täitematerjali minema uhtunud või on see vajunud. Ja ongi loodud soodsad tingimused aukude tekkeks.

Rakvere linnavalitsus palub sohvritel eriti kesklinnas sõites olla tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles