Haljalas avati õpetaja autähis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja autähis Haljalas
Õpetaja autähis Haljalas Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Autähist olid saabunud avama nii evangeelse luterliku kiriku peapiiskop Andres Põder, haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum, MTÜ Eesti Õpetaja Autähis liige ja Haljala gümnaasiumi kunagine direktor Kaido Kreintaal, Haljala vallavolikogu esimees Margus Punane kui ka paljud teised haridustöötajate esindajad, huvilised, toetajad ja lihtsalt kaasaelajad.
 

“Pühakirja sõnad kinnitavad, et inimene pole lihtsalt mõistusega olend, vaid õppiv olend. Haridust ei vaja me mitte üksnes ihulikuks toimetulekuks, vaid ennekõike vaimseks kasvamiseks ja eneseteostuseks. Ammugi ei iseloomusta inimest üksnes kodu ja sõbrad, vaid ka kool, kus ta on õppinud,” kõneles Eesti evangeelse luterliku kiriku peapiiskop Andres Põder autähise avamise tseremoonial.

Ta ütles, et hariduse andmine eestlastele sai alguse just kirikust ning kukk, mis varem kirikutorni ehtis, lennanud sealt ka aabitsa kaanele. “Sangaste kunagise kirikuõpetaja sõnul olevat eesti rahvas nagu sööt, mis head vilja kannab, kui sellelt võsa maha raiuda,” lisas Põder lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles