Roolijoodik sõitis süütu inimese surnuks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva pärastlõunal kihutas 21aastase alkoholijoobes Sergei juhitud sõiduauto Audi 80 Tapa-Loobu tee 22. kilomeetril vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud sõiduautoga Volkswagen Passat, mille juht hukkus.

Esmaspäeval kella 15.50 ajal juhtunud liiklusõnnetuses hukkus 56aastane Ervin. Üks liiklusõnnetuse uudistajatest teadis, et mees oli teel töölt koju.

Audi juht ning temaga kaasa sõitnud 20aastane Sergei, 22aastane Jevgeni, 23aastane Aleksei ja 20aastane Julia said rängas liiklusõnnetuses vigastada ning toimetati Rakvere haiglasse. Haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles, et neljal mehel olid hulgivigastused ja nad viidi reanimobiiliga Tallinna Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Noor naine lubati pärast Rakvere haiglas arstiabi andmist koju.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse.

Siseministeeriumi pressiteate järgi oli liiklusõnnetuse põhjustanud Audi 21aastane juht Sergei alkoholijoobes.
Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et sohvri joobe tuvastab ekspertiis. Lisaks alkoholijoobe ekspertiisile tehti Sergeile veel narkojoobe ekspertiis.

Volkswageni juhil oli turvavöö kinnitatud ja sõidukil talverehvid. Sõiduautos Audi aga eksiti lisaks joobes inimese rooli taha laskmisele veel teisegi liikluseeskirja nõude vastu.

"Sõiduautos Audi polnud ei juhil ega kaasreisijatel turvavöö kinnitatud, mis põhjustas neile raskete vigastuste tekkimise," ütles Rakvere politseiosakonna juhtivkonstaabel Arnas Jõe.

Politseinik lisas, et üha enam on sõidukites hakatud kasutama turvavarustust, kuid on siiski veel hulk inimesi, kellele turvavöö kinnitamine pole harjumus.

Politseiniku hinnangul on turvavarustuse kasutamine probleemiks peamiselt maapiirkondades kõrvalteedel, kus turvavöö kasutamata jätmist põhjendatakse lühikeste vahemaade, väikese sõidukiiruse ja liiklustihedusega.
Jõe sõnul peavad inimesed ükskord aru saama, et nende kõige odavam elukindlustus on turvavöö.

Ta rõhutas, et turvavöö peab sõidu ajal olema kinnitatud nii juhil kui ka kaasreisijatel, liiati veel lastel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles