Mõisaaeda istutatakse uhked labürinthekid

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmse mõis.
Palmse mõis. Foto: Aarne Mäe

Palmse mõisa juures sai valmis endisesse linnaserehte ehitatud suur õppehoone, pargi kujundamisel käivad tööd veel juuli lõpuni.


Uus koolituskeskus asub Palmse mõisa hoonestatud osa kõige Võsu-poolsemas otsas. SA Virumaa Muuseumid Palmse mõisa juhataja Maie Urbas ütles, et seal on mitu erineva suurusega saali, toitlustuskoht, õue peal ka vanaaegne saun.


SA Virumaa Muuseumid sai EASist ligi 20 miljonit krooni, lisaks õppehoone ehitusele kujundati selle raha eest ka parki, renoveeriti kavaleride maja, parandati aeda ja rajati Isabelle kohviku ette lava.

Omaette suur töö on pargi rajamine vanade, XVIII sajandist pärit originaaljooniste järgi. Mõisnikel jäi see omal ajal millegipärast rajamata.

Praegu käib härrastemaja taga vilgas ehitus, kuid härrastemajaesine plats, kaunid parterpeenrad maja külgedel ja purskkaev on juba valmis.

Juuli lõpuks peaks regulaarpargis ühele poole saama labürinthekiga.

Isabelle-esisel laval on veel sel suvel kavas kontserdid ja etendused, näiteks mängib Võsu rahvateater seal juulikuus "Palmse mõisa häid härrasid".

19. juulil aga esietendub Palmse mõisa härrastemaja peasaalis "Armas luiskaja", kus mängivad Anne Veesaar ja Erik Ruus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles