Simuna orelil on teoseid mängitud 120 aastat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Toompuu(esiplaanil)Simuna kirikus.
Tauno Toompuu(esiplaanil)Simuna kirikus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

EELK Simuna koguduse orelil täitub 6. augustil 120 aastat sisseõnnistamisest. Selle puhul korraldab kogudus sel laupäeval tänujumalateenistuse, kus lisaks praegusele õpetajale Enn Salvele teenivad koguduse endised vaimulikud Tauno Teder ja Tauno Toompuu.


Simuna kiriku oreli näol on tegemist esimese eesti soost orelimeistri Gustav Normanni suurima seni säilinud oreliga. "Simuna, Väike-Maarja ja Viru-Jaagupi kirikud moo­dustavad huvitava kolmnurga seo­ses Gustav Normanni orelitega. Väike-Maarja kiriku orel on seni säilinutest kõige vanem, Simuna kiriku orel kõige suurem ja Viru-Jaagupi kiriku orel on Gustav Normanni viimane pill," rääkis Simuna koguduse juhatuse esimees ja organist Ainar Ojasaar.



Simuna oreli 120. sünnipäeva puhul on 8. augustil algusega kell 16 tänujumalateenistus ning kell 18 peab Toomas Mäeväli ettekande "Gustav Normann ja tema orelid", millele järgneb Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõu Aaro Tetsmanni orelikontsert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles