Tamsalu vallavolikogu juht sattus politsei uurimise alla

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus (

Väärteomenetluseni viinud sündmused said alguse 4. juulil Tamsalus Rahu tänavas, kus üks sõiduauto põrutas vastu puud.


Tamsalu vallavolikogu esimees Andrus Freienthal rääkis, et kuulis matsu ja läks asja uurima. Samal ajal jõudsid sündmuskohale kolm noort alkoholijoobes meest.

Freienthali sõnul segasid nad tema vestlust avarii teinud sohvriga ja seepeale oli volikogu juht segajaid noominud. Sõnasõda lõppes sellega, et üks meestest rabas Freienthali õlast ja volikogu juht tõukas ta eemale.

"Ma ei tunne seda meest, jalaga kubeme piirkonda ei ole kedagi löönud," kinnitas Freienthal ja rõhutas, et ainult tõukas teda nüginud meest.

Üks kolmest sõbrast, Kalmer, kirjeldas sündmuste käiku teisiti. Nimelt oli Freienthal neid kohe alguses joodikuteks ja pättideks, kes Tamsalu mainet rikuvad, sõimama hakanud. Seepeale võttis Raul volikogu juhil õlast kinni ja küsis, et miks ta sõimab. Raul selgitas Freienthalile, et kuulsid nad mütsatust ja tulid asja uurima.

Seepeale oli Freienthal löönud mehele jalaga kubeme piirkonda.

Freienthali ütlust mööda kutsus ta kohale kohaliku konstaabli Andrei Rego. Alkoholijoobes Raul kippus politseiniku ja Freienthali juttu segama. Pärast konstaabli tehtud märkust, olevat Raul solvavalt vastanud. Seepeale toimetas konstaabel mehe, kes kümne minuti möödudes olevat politseiautos uinunud, kainenema.

Virumaa Teataja andmetel on juhtunu kohta alustatud väärteomenetlust.

Freienthali sõnul on politsei temaga ühel korral telefonitsi ühendust võtnud ja rohkem pole mundrikandjad asjast rääkinud. Kas juhtunu kohta alustati mingit menetlust, seda Freienthal ei teadnud.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Liivi Maalman ütles, et avalikus kohas alkoholijoobes viibinud Raulile määrati alkoholiseaduse alusel 600 krooni trahvi.

Raul tegi politseile 17. juuli kuupäeva kandva avalduse, et 4. juulil löödi teda Tamsalus Rahu põigu tänavas juhtunud liiklusõnnetuse sündmuspaigal tekkinud arusaamatuse käigus jalaga.

Maalmani sõnul alustati avalduse alusel väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist. Politsei pressiesindaja selgituse kohaselt ei alustatud juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel, sest see eeldab füüsilist valu. Avaldaja politseile antud ütluste järgi ta löömise tagajärjel füüsilist valu ei tundnud.

Politsei pressiesindaja hoidus lööja nime nimetamast. Tema sõnul peab selle selgitama väärteomenetlus.

Politsei sai avalduse 20. juulil. Seaduse järgi on mundrikandjatel aega kümme päeva, et otsustada, kas alustada menetlust, ja kui alustada, siis mis menetlust. Ida politseiprefektuuri pressiesindaja kinnitusel mahtus politsei otsuse tegemisel lubatud kümne päeva piiridesse.

Politseil on seadusejärgselt õigus väärtegu menetleda kuni kaks aastat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles