Aeg olla õnnelik

, Virulane Hollandis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Pohlak.
Kristel Pohlak. Foto: Erakogu

Kui hing heliseb, siis laula julgesti, ma kuulan rõõmsasti ning kajan vastu ...



Kui sa tunned, et sul on kan­ge tahtmine kellelegi midagi head öelda, siis, kui vähegi võimalik, ütle seda kohe. See annab teile mõlemale nii lõpma­ta hea tunde ja esialgne hirm, kõhklus või kohmetus on hetkega unustatud.

Mis veel tähtsam, sellega välistad kibeda ka­hetsustunde hinges, mis võib jää­da sind närima su elupäevade lõpuni. Ma ei usu, et sa seda tahad.

Keegi ei jää igaveseks me kõrvale. Ei ema, isa, õde, vend, parim sõ­ber, tore inime­ne, kellega elu on sind kokku viinud, mitte keegi. Ka sina ise võid olla juba järgmisel hetkel kusagil ... Olenemata vanusest - kibe tõde!

Tavaliselt me ei mõtle sellele, ei tahagi mõelda. Ei tohi ega julge ju! Ja tegelikult ei tea keegi meist, mis tuleb minuti pärast. Järgmine võimalus võib tulla aastate pärast või ... mitte kunagi. Sellepärast palun, julge avada end kohe praegu. Kui sul ongi öelda halba, siis kindlasti on sinu vastas seisvas inimeses ka midagi head. Ütle talle seda. Kohe!

Naerata, kal­lista või pat­suta õlale ja sel­le saad sa ta­gasi samal hetkel, sest me kõik oleme peeg­lid. Kui mina naeratan sulle, sa naeratad vastu, kui sina naeratad mulle, ma naeratan sullegi. Kui sina mind aitad, aitan mina sind, kui mina sind aitan, sa ehk ei usu praegu, siis varem või hiljem sa aitad ka mind.

Ja me teeme seda lihtsalt niisama, ootamata midagi vastu. Nii see toimibki.

Me kõik otsime õnne, kõik tahame teada, mis ta on. Õnne definitsioone on kirja pandud sadu ja ma usun, et need kõik on õiged, ent üks ei toimi teiseta - sa oled õnnelik, kui ei pea midagi kahetsema.

Paljusid meist saadavad mi­nevikuvarjud või olevikuraskus või lausa mõlemad. Küsid, kuidas saan ma olla siis õnnelik? Valesti elatud elu? Peaks uuesti alustama? Uuesti sündima? Ma vastan: "Jah!" Ja selgitan: eile on minevik, minut tagasi samuti. Teadupärast seda muuta ei saa.
S

ee, mis ON, on sinu aeg. PRAEGU sünnitaksegi ümber. Ela praegu, ole parem prae­gu ja sa võid öelda: "OLEN õnnelik!" Nii neid hetki päeva pea­le kogudes saad päevale tagasi vaadates öelda: "TÄNA oli hea päev!" Mis homme toob, ei tea, ent kui hommikul ärkad, on juba alanud uus "täna", mille paned kokku SINA kõikidest uutest "praegutest", mis mahuvad selle päeva sisse.
Lihtsalt proovi seda teha nii, et sa ei peaks kahetsema tehtut, öeldut ega ütlemata jäetut.

Olen õnnelik PRAEGU koos sinuga!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles