Arhitektuurivõistluse žüriid võlus tintin’na:buli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutöö "tintin'na:buli".
Võidutöö "tintin'na:buli". Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Vabaduse platsi planeerimise ja Pauluse kiriku rekonstrueerimise arhitektuurivõistluse žürii otsuse kohaselt saavutas esimese koha võistlustöö "tintin'na:buli", mille autorid on Kristiina Aasvee, Kristiina Hussar ja Anne Kose.


Celander Projekt OÜ-le võidu toonud projekt "tintin'na:buli" annab valgele Pauluse kirikule sihvakad tornikiivrid ning asetab hoone kõrvale klaveri klahvistiku.

Teise koha saavutas võistlustöö "Hortus Musicus", autoriteks Emil Urbel ja Aleksander Zverev arhitektuuribüroost Emil Urbel OÜ.

Kolmanda koha saavutas võistlustöö "Kolmnurkne", autoriteks Eric Martin, Neil Dusheiko, Nikolai Delvendahl DMD Architects`ist.

Ostuauhinnaga premeeriti võistlustööd "Lighthouse", mille autoriteks on Peter Cook, Gavin Robotham arihektuuribüroost Crab Ltd.

Spordisaalina tegutsevast Pauluse kirikust saab arhitektuurikonkursi tulemusel Arvo Pärdi nimeline muusikamaja.

Kiriku on projekteerinud arhitekt Alar Kotli Eesti vabaduse kirikuna. Kirik sai peaaegu valmis ning õnnistati sisse kaks päeva enne Eesti vabaduse kaotamist juunis 1940. Alates 50ndatest aastatest on kirik kasutusel spordihoonena.

Võitjad selgusid täna kell 16 pidulikul ümbrikute avamise tseremoonial Virumaa Muuseumite Rakvere näitusemajas.

Ühtlasi avati ka näitus võistlusele laekunud parematest ja huvitavamatest töödest. Näitus jääb avatuks 21. septembrini.

Oktoobris avatakse sama näitus ka Tallinnas Eesti Arhitektuurimuuseumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles