Kurikaelad põrutasid Maardust ärandatud lõõtsbussiga Tapale

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtsaga buss Tallinnas.
Lõõtsaga buss Tallinnas. Foto: Lugeja pilt.

Ööl vastu laupäeva ärandasid kurikaelad Tallinna külje all Maardust niinimetatud lõõtsbussi ja põrutasid sellega Tapale, kus politsei sõiduki kätte sai ja võimalikud ärandajad kinni nabis.


Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist rääkis, et Ida politseiprefektuuri juhtimiskeskus sai ööl vastu laupäeva Harjumaa kolleegidelt teate, et Maardust ärandatud lõõtsbuss võib sõita Rakvere suunas.

Laupäeva hommikul kella poole kaheksa paiku avastas Lääne-Viru politseipatrull Tapal Turu tänavas tagaotsitava bussi. Sõidukiuksed olid kinni.

Mõne aja möödudes tuli politseipatrull bussi juurde tagasi ja nägi seal kolme noort alkoholijoobes meest askeldamas. Kontrollimisel selgus, et mehed olid pärit Maardust. Patrull viis nad Tapa konstaablijaoskonda kainenema.

Harju politseiprefektuuri mundrikandjad toimetasid ärandajad Tallinna, bussile tuli järgi omanikfirma AS Temptrans esindaja.

Aktsiaseltsi Temptrans juhatuse liige Juri Jegorov rääkis, et bussijuht läks laupäeva öösel pärast tööpäeva lõppu kella poole ühe ajal kassat ära andma ja jättis süütevõtme bussile ette. Seda kasutasid ära ärandajad, kes ettevõtte piiramata maa-alal ühiskondliku sõiduki enda valdusse võtsid.

Jegorovi sõnul on lõõtsbussi tagumine osa saanud vigastada ja vajab remonti.

Äriühingu juhatuse liige nentis, et busse on varem ärandatud nii nende firmast kui ka kolleegidelt. Temptransil pidi olema üks püsiärandaja, kelle isa oli firmas bussijuht. Poeg võeti tööle lukksepana, kuid noormees osutus loodriks ja töösuhe temaga lõpetati.

Jegorovi sõnul oli busside ärandamises pooleaastane paus, sest mees istus trellide taga. Nüüd pääses vabadusse ja vana lugu kordub. "Tal on ilmselt eriline armastus busside vastu," sõnas Jegorov.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Martin Luige ütles, et liinibussi varguse uurimiseks alustati kriminaalmnenetlust võõra vara omavolilise kasutamise paragrahvi alusel. Politsei pressiesindaja sõnul prefektuur eraldi bussivarguste kohta statistikat ei tee, kuid kahtlemata on tegemist erakordse juhtumiga. "Kolleegid varavastaste kuritegude talitusest suutsid viimastest aastatest meenutada vaid ühte sarnast juhtumit - ka eelmisel aastal varastati Maardus üks liinibuss," sõnas Luige.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles