Kahe aasta jooksul Rakvere ametikool muutub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikooli töökodade lammutustööd käivad täie hooga, viie kuu pärast avaneb siin hoopis teine vaade.
Rakvere ametikooli töökodade lammutustööd käivad täie hooga, viie kuu pärast avaneb siin hoopis teine vaade. Foto: Meelis Meilbaum

Aastaid on olnud jutuks Rakvere ametikooli töökodade ning peahoone, omaaegse Tsaari-Venemaa moodsaima koolihoone renoveerimise vajadus. Septembri keskel tehti töödega algust.


Augusti lõpus kirjutasid Rakvere ametikooli ja Facio Ehitus ASi esindajad alla ametikooli töökojakompleksi 28 miljonit maksva renoveerimise ja juurdeehituse lepingule. Poolest septembrist, kui ametikool oli oma töökodadest seadmed välja viinud, algasid lammutustööd.


Ametikooli direktori Hannes Metsa sõnul jäävad paarkümmend aastat tagasi ehitatud töökodade kandekonstruktsioonid alles, uued tehakse vaheseinad ning sisemine kommunikatsioon.

Täiendavalt ehitatakse praktikabaas ja renoveeritakse hoone, kus praegu asub täiendusõppe osakond, mis ehitustööde tõttu kolib rakenduskõrgkooli Rohuaia tänavas asuvasse õppehoonesse.

Täiendusõppe osakonna juhataja Ada Väät aga ütles: "Me jätkame kindlalt oma tegevust, töökodadele leiame asendused ning koostöös firmadega praktikabaasid."

Viis kuud

Lepingu järgi tuleb Facio Ehitusel tööd lõpetada 2010. aasta märtsiks. Riigihange uute seadmete muretsemiseks kuulutatakse välja selle kuu lõpus, aprilliks peaks ehitus valmis olema ning seadmetega komplekteeritud. Õppeaasta lõpus saab siis õppetöö jätkuda ajakohastes ruumides ning ajakohaste vahenditega.

"Uued, tänapäevase tehnikaga varustatud õppeklassid saavad autotehnikud, kokad-kondiitrid, metallitöötlejad, keevitajad, keskkonnatehnika lukksepad ning ehitajad," loetles Hannes Mets.

"Praegu käivad lammutustööd täies hoos ning järgmisel nädalal peaks ehitus algama," rääkis haldusdirektor Arvo Kübar, kelle kabineti aknast ehitustanner hästi paistab.

Hannes Metsa ütlusil on kogu ametikool lähiaastail omavahel ühendatud kompleks, kus õpilane hommikul kooli tulles paneb üleriided garderoobi ning võib päeva jooksul kõikides töö­kodades ning õppekabinettides siseriietuses ringi liikuda.

Veel selle aasta detsembris kuulutab ametikool välja riigihanke peamaja projekteerimiseks ning kava järgi algab järgmise aasta juulis peamaja 13 kuud kestev renoveerimine.

Arvo Kübara lauasahtlis on kaust Tsaari-Venemaal 1915. aastal valminud moodsaima koolimaja jooniste koopiatega. Neist joonistest lähtutakse tulevases ehituses.

Metsa sõnul on neil olemas 1915. aastal Peterburis ilmunud ajalehe artikli koopia, milles räägitakse Wesenbergi linnas valminud moodsaimast koolimajast.

Raske aasta


"2010-2011. õppeaasta tuleb meil kindlasti keeruline, kuid tasuks saame uhke renoveeritud peamaja," ütles Hannes Mets. Järgmisel õppeaastal loodetakse abi saada teooria- ja üldainete tundide läbiviimiseks nii Rakvere gümnaasiumilt, põhikoolilt kui rakenduskõrgkoolilt.

Rakvere ametikooli renoveerimistööde aluseks on vabariigi valitsuse kinnitatud kutseõppeasutuste õppekeskkonna tänapäevastamise investeeringute kava aastani 2013.

Nimetatud kava kohaselt saab Rakvere ametikool 118 miljonit krooni nii Euroopa Sotsiaalfondist kui riigieelarvest.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles