Norra draama püüti Virumaal lindile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stellan Skarsgård "Kariibi mere piraatides".
Stellan Skarsgård "Kariibi mere piraatides". Foto: Internet

Väike-Maarjas ja mujalgi võeti üles norra filmi, kus löövad kaasa umbes 80 Virumaa noormeest. Peaosatäitjate seas on ka "Kariibi mere piraatidest" tuntud näitleja.


Väike-Maarja rahvamaja saal muutus mitmeks päevaks söögitoaks. Kristlik muusika ja norrakeelne palve, kivistunud näoga õpetajad ja nukrate poiste rivid.


Film "The King of Devil's Island" põhineb tõestisündinud lool, mille on kirja pannud Dennis Magnusson.

Film, mis valmib režissöör Marius Holsti käe all, räägib eelmise sajandi alguses Oslo lähistel Bastøy saarel asunud raskesti kasvatatavate poiste suletud õppeasutusest ja selle õpilaste vägivaldsest mässust koolis valitseva korra ja juhtkonna vastu.

Väike-Maarjas filmiti kooli söögisaali- ja köögistseenid.

Eesti poisid

Eestis korraldab võtteid firma Allfilm koostöös Norra produktsioonifirmaga 4 ½. Allfilmi produtsent Pille Rünk rääkis, et Eestis planeeritud 41 võttepäevast on läbi 14.

"Filmime praegu kuni 11. detsembrini, alates 2. detsembrist oleme Tallinnas," ütles Rünk. Võtted jätkuvad veebruaris.

Filmitud on juba Kalvi mõisas ja Väike-Maarjas, võtted tulevad veel näiteks Aa rannas ja Vainupea kabelis.

Professionaalseid eesti näitlejaid on praegu kaasatud üheksa: Marika Vernik, Väino Laes, Ago Roo, Feliks Kark, Raimo Pass, Paul Laasik, Eero Spriit, Raivo Adlas, Tõnu Mikiver.

"Sõnalist rolli tänaseni olnud pole, aga võib veel ette tulla," lisas Rünk.

Filmi üks peategelane Stellan Skarsgård, kes kehastab koolijuht Håkonit, on üles astunud ka filmis "Kariibi mere piraadid", kus ta mängis Bill "Bootstrap" Turnerit.

Samuti on ta kaasa teinud filmides "Good Will Hunting", "Dogville", "Mamma Mia" ja "Angels and Demons".

Lisaks 12 norra poisile lööb filmis taustajõuna kaasa 80 eesti noormeest, peamiselt Virumaalt.

Casting-manager Piret Toomvap rääkis, et noormehed, kes filmi jõudsid, läbisid tiheda sõela.

"Otsisime kõhnu tüüpe, nägusid, mis kõneleks ja meelde jääks, karakternägusid. Iga poiss oli üles pildistatud ja režissööriga mitu korda läbi arutatud," avas ta valiku tagamaid.

Noormehed ise on filmis osalemisega väga rahul.

Aigar Sambla Viru-Nigulast rääkis, et ootamist on võttepäevadel küll palju, kuid selle käigus saab sõlmida palju uusi tutvusi.

"Filmitegemine ise on juba uus ja lahe kogemus," lisas ta.

Võttepäevadel Väike-Maarjas on poiste põhiülesanne olnud süüa.

"Sõime terve päeva putru, vahepeal tuli süüa ka leiba ja juua vett," lisas Kundast pärit Romet Roots naerdes.

Kuigi poisid tundidest mõnda aega puuduvad, võtetele tulemist nad siiski ei kahetse ja lubavad kõik tegemata jäänud koolitööd järele vastata.

Rakvere reaalgümnaasiumi teatriklassi noormeestel Vladislav Musakkol ja Artur Saarojal on olemas juba eelnev la­va- ja filmikogemus.

"See, kuidas tipptegijad teevad, ei erine sellest, kuidas ama­töörid teevad, võtted on samad, tehnika on lihtsalt parem," arvas Vladislav.

Juba mitmel võttekohal käinud noormeeste sõnul on kogu asja juures kõige raskem ootamine. "Kõige raskem on ühes asendis seista pikalt, liikumata. Ma olen hüperaktiivne ja ei suuda ühe koha peal passida," naljatles Artur.

Suur projekt

Pille Rünk ütles, et filmi on lootust ka Eestis näha, kuid täpset aega ei osanud ta ette arvata. Norras on plaanis esilinastus detsembris 2010.

"Võttegraafik on väga tihe, aga tänase seisuga on läinud suhteliselt hästi. Eesti poistega ollakse rahul," lausus ta.

Palvele võrrelda kõnealust linalugu filmiga "Detsembrikuumus" vastas Pille Rünk: "Kindlasti on tegemist palju suurema ettevõtmisega, nii mahult kui keerukuselt. Meie filmigrupis on juba ainuüksi rahvusi esindatud 13."


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles