Kohus vahistas kiriku kantseleis vargil käinud noorukid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad käisid jõulude eel Viru-Jaagupi kiriku kõrval koguduse õpetaja elamus olevas koguduse kantseleis.
Vargad käisid jõulude eel Viru-Jaagupi kiriku kõrval koguduse õpetaja elamus olevas koguduse kantseleis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

7. jaanuaril pidasid Ida prefektuuri Rakvere kriminaalteenistuse ametnikud kinni 16- ja 17aastase nooruki, kes varastasid detsembri lõpus Viru-Jaagupi alevikust Viru-Jaakobi koguduse kantseleist seifi sularahaga, kirikuõpetaja ametiristi, armulauariistade kohvri koos seal sees olnud esemetega, fotoaparaadi ja muud vara.

Reedel, 8. jaanuaril võeti noorukid Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla.


Osa varastatust leiti neljapäeval ühe kahtlustatava elukohast ja tagastatakse kogudusele.

"Kahtlustatavate näol on tegemist juba pikemat aeg politseile tuttavate noorukitega, nende suhtes on menetluses mitu erinevat kuriteoepisoodi. Praegusel hetkel on alust neid seostada lisaks kiriku vara vargusele ka möödunud aasta novembri lõpus Viru-Jaagupis toimunud vargusega AS Eesti Post tööruumidest," rääkis prokuröri abi Silvi Pass

Uurimise käigus on kindlaks tehtud, et ka mõni päev hiljem samas kohas toimunud vargus on poiste kätetöö.

Mõlemad noorukid on varem kriminaalkorras karistatud varavastaste kuritegude eest. Need kuriteod, mille toime panemises poisse praegusel ajal kahtlustatakse, panid nad toime katseajal.

"Oli näha, et vabaduses viibides ei suuda poisid uute kuritegude sooritamisest hoiduda, seetõttu tuligi taotleda nende vahistamist," lisas Silvi Pass.

"Viimasel ajal on sagenenud alaealiste poolt korduvalt toime pandud õigusrikkumised ja kui teised mõjutusvahendid ei aita käitumist parandada, siis tuleb kasutusele võtta äärmuslikud meetmed, mis on ka vahistamine," ütles Rakvere kriminaalteenistuse vanem Kalmer Pere.

Kriminaalasja menetlevad Ida prefektuur ja Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles