Suusaradade lõhkujad kutsusid endale politsei

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarada on mõeldud suusatajatele. Pilt on illustratiivne.
Suusarada on mõeldud suusatajatele. Pilt on illustratiivne. Foto: PRIIT MÜRK/PM/SCANPIX BALTICS

Ööl vastu pühapäeva Rakveres suusaradasid lõhkunud kaks noormeest kutsusid endale politsei, kes koostas neile väärteoprotokolli.


Sõiduautoga VAZ Rakveres Palermo suusaradadel lumevangi jäänud 18aastane noormees selgitas korravalvuritele, et soovis Tammiku tänavast sõita Kunderi tänavasse ning otsustas tee lühendamiseks põrutada üle suusaradade. Paraku jäi aga sõiduk lumme kinni ja noormees kutsus appi oma 18aastase sõbra, kes sõiduauto Nissan roolis kohale vuras.



Peagi olid lumevangis juba kaks sõidukit.



Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist rääkis, et noormehed helistasid pühapäeva varahommikul nii päästjatele kui ka politseile. Kohale tõtanud pritsimehed tõmbasid sõidukid lumest välja, korravalvurid aga koostasid väärteoprotokolli.



Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda selgitas, et protokolli vormistamisel võeti aluseks liiklusseaduse muu rikkumise paragrahv, mis sätestab, et väljaspool sõiduteid võib mootorsõidukiga liikuda vaid maaomaniku loal. See nõue ei kehti eritalitussõidukitele.


Nõude rikkujat saab politsei karistada kuni 3000 kroonise trahviga.



Palermo suusaradasid haldava Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits ei uskunud, et sõiduautot VAZ juhtinud noormees soovis teed lühendada. "Arvan, et ta otsustas autoga suusarada läbida," sõnas Petrovits, kelle andmetel oli sõidukis peale sohvri veel inimesi.


Spordikeskuse juht kahtlustas, et noorukid tulid öösel kuskilt pidungilt ja otsustasid suusaradadel veidi lõbutseda.



See ei olnud esimene kord, mil Palermo suusaradadel autoga sõideti. Petrovitsi sõnul põrutas üle-eelmisel nädalavahetusel sinna sõiduauto Volkswagen. Sedapuhku oli roolis naisterahavas, kes väitis, et on Tallinnast, eksis Rakveres ära ja otsustas, et mööda suusarada sõites pääseb tekkinud olukorrast.



Petrovitsi ütlust mööda ta majanduslikku kahju kroonidesse ei ole arvutanud. Esimesel korral kulus raja taastamiseks ühel inimesel kaks tundi. Noormeeste lõhutud suusaraja taastasid nad ise. Ühel neist oli veel isa abiks. Raja taastamine oli tingimuseks, et spordikeskus neile kahjunõuet ei esita.



Petrovitsi sõnul lükati suusaradade kaitseks sõidutee äärde suured lumevallid. "Sõidukitega sinna enam ei pääse," lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles