Ilmajaam prognoosib 30kraadist pakast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puud talvehommikul.
Puud talvehommikul. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eestit tabanud külmalaine püsib järgmise nädala keskpaigani ning järgmise nädala algul võib õhutemperatuur kohati langeda alla 30 külmakraadi.


"Väga külm, kohati pakaseline ilm kestab prognoosi järgi järgmise nädala keskpaigani. Kõige suurem tõenäosus, et minimaalne õhutemperatuur langeb mõnel pool alla 30 külmakraadi on pühapäevast teisipäevani," ütles Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain BNS-ile.

Uusi külmarekordeid sel nädalal siiski veel sündinud ei ole. "Möödunud ööl oli miinimum kõigest 25 külmakraadi lähedal," nentis Merilain.

Neljapäeval püsib EMHI prognoosi kohaselt Siberi antitsükloni lääneservas sajuta ilm. Külma on öösel ja hommikul 15 kuni 21 kraadi, Ida-Eestis kuni 27 kraadi, päeval 12 kuni 18 kraadi.

Reedel tekib uus kõrgrõhukese Loode-Venemaal. Õhutemperatuur langeb öösel ja hommikul 20 kuni 27 külmakraadini, päeval on külma 12 kuni 18 kraadi.

Laupäeval kõrgrõhuala tugevneb ja tuul nõrgeneb. Selgineva taeva korral langeb õhutemperatuur öösel ja hommikul enamasti 20 kuni 27 külmakraadini, kohati ka 30 külmakraadini, päeval on külma 14 kuni 20 kraadi.

Pühapäeval ja esmaspäeval liigub kõrgrõhukese Soome ja Balti riikide kohale. Selge taeva ja tuulevaikse ilma korral langeb õhutemperatuur öösel ja hommikul 20 kuni 27 külmakraadini, kohati 30 külmakraadini, päeval on külma 14 kuni 21, esmaspäeval 12 kuni 18 kraadi.

Teisipäeval sunnivad kaugetel põhjalaiustel aktiviseeruvad madalrõhualad kõrgrõhukeskme aeglaselt taganema lõuna poole. Teisipäeva õhtuks võib tuul pöörduda edelasse.

Õhutemperatuur on endiselt madal 20 kuni 27 külmakraadi, kohati ka kuni 30 külmakraadi, päeval on külma 12 kuni 18 kraadi.

Kolmapäeval võib 60ndail laiustel taastuda läänevool, mis kannab meilegi soojemat õhku ookeanilt. Läheb pilvisemaks, kuid saju võimalus on väike.

Õhutemperatuur on öösel ja hommikul veel 19 kuni 25 külmakraadi lähedal, õhtuks võib tõusta 2 kuni 9 külmakraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles