Kohus vähendas rallisõitja Georg Grossi karistust

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross.
Georg Gross. Foto: Arvet Mägi

Täna vähendas Viru maakohus Eesti tuntud rallisõitja Georg Grossile mullu novembris politsei poolt määratud karistust lubatud sõidukiiruse ületamise eest.


Mullu novembris võttis politsei Georg Grossilt lubatud sõidukiiruse ületamise eest 20-40 kilomeetrit tunnis mootorsõiduki juhtimisõiguse neljaks kuuks. Gross vaidlustas otsuse kohtus ja seega jäi talle juhtimisõigus alles.


Täna vähendas Viru maakohus karistust poole võrra ehk kohtuotsuse jõustumisel jääb Gross mootorsõiduki juhtimisõigusest ilma kaheks kuuks.


Otsust on võimalik vaidlustada 30 päeva jooksul, teatades sellest seitsme päeva jooksul Viru maakohtule.


Kohtus Grossi kaitsnud vandeadvokaat Küllike Namm ütles, et peab kohtuotsuse vaidlustamise küsimuses rääkima kliendiga.


Viru maakohtu kohtunik Anu Ammer põhjendas karistust vähendavat otsust asjaoluga, et politsei Georg Grossile määratud karistus ei olnud proportsionaalne, arvestades väärteo suurust ja selle toime pannud isikut.


Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda ütles, et kohtuväline menetleja ehk politseiametnik arvestas Georg Grossile karistuse määramisel aasta jooksul toime pandud mitut analoogset rikkumist, millel on kehtiv karistus. Et määratud trahvid ei ole andnud soovitud tulemusi, otsustas menetleja võtta Grsossilt mootorsõiduki juhtimisõiguse.


Samuti arvestab politsei karistuse määramisel muude asjaoludega. Kalda tõi näiteks, et karistus on rangem, kui lubatud sõidukiirust ületatakse lasteasutuste läheduses või intensiivse liiklusega maanteel. Gross ületas lubatud sõidukiirust intensiivse liiklusega maanteel.


Seadus määratleb lubatud sõidukiiruse ületamise raskusastmed. Kõige kergem on 10-20 kilomeetrit tunnis, keskmine raskusaste on 20-40 kilomeetrit tunnis ja viimane aste on üle 40 kilomeetri tunnis.


Eesti Autospordi Liidu peasekretäri asetäitja Priit Pallo ei soovinud tuntud rallisõitja Georg Grossi kohtuvaidlust politseiga kommenteerida, põhjendades, et ei tea sellest midagi.


Pallo sõnul nõutakse rallidel osalejatelt mootorsõiduki juhtimisõigust ja seda kontrollitakse eelnevalt andmebaasidest. Pallo kinnitusel ei kehti mootorsõiduki juhtimisõiguse nõue mitte ainult Eestis peetavatel rallidel, vaid üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles