Siseminister Marko Pomerants proovib päästja ja piirivalvuri ametit

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants on mihkel iga töö peale.
Siseminister Marko Pomerants on mihkel iga töö peale. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Siseminister Marko Pomerants võtab lähipäevil osa päästeteenistuse Tallinna Lilleküla komando tööst ja valvab ööpäev läbi idapiiri.


"Homme hommikul kell 7.50 astun sisse Lilleküla komando uksest ja lahkun järgmise päeva hommikul, kui vahetus on üle antud," sõnas siseminister.


Pomerantsi kinnitusel läheb ta koos päästjatega igale väljakutsele, kui neid on. Kui väljakutseid ei ole, kavandab siseminister anda pritsimeestele ülevaate sisejulgeoleku valdkonnast.


Järgmisel nädalal on siseminister valvamas idapiiri. Ööpäeva jooksul saab ta ülevaate piirivalvurite tööst alates Narva silla ületamisest ja lõpetades Peipsi järvelt hätta sattunud kalurite kaldale toimetamisega. "Kui seda peaks vaja minema," lisas minister.


Pomerantsi sõnul soovib ta tutvuda päästjate ja piirivalvurite tegeliku tööga. "Siis on palju lihtsam rääkida, kas 24-tunnine vahetus on parem või mitte," selgitas ta. "Oled lihtsalt kompetentsem."


Teise kavana pakub siseminister Marko Pomerants maakonnalehtedele võimalust olla ühe päeva tema töövarjuks. Et ajakirjanikud näeksid lähemalt ka siseministeeriumi tööd.

Pomerants märkis, et töövarjuks olemisest loo kirjutamine ei ole kohustuslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles