Oma lugu õpetajast on võimalik saata 24. veebruarini

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitunnis.
Koolitunnis. Foto: SCANPIX

Hea õpetaja kuul kutsus Lääne-Viru maavalitsus kõiki üle Eestimaa kirjutama lugusid oma õpetajast, kes on oluliselt mõjutanud kirjutaja arengut, olnud eeskujuks ja väärtuste kandjaks, kui vaja, siis juhatanud kätte õige teeotsa, olnud mõistev ja toetav, märganud noore inimese annet ja huvi.


Üleskutse tehti soovist austada Eesti õpetajat. "Tänaseks on oma lugusid õpetajast avaldanud mitu ajakirjanikku Virumaa Teatajas, aktiivselt on saatnud õpilaste uurimistöid kümmekond kooli üle Eesti, samuti on saabunud juba kümmekond kirjutist täiskasvanutelt ja sama palju noortelt. Suur tänu kiiretele kirjutajatele," ütles Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepik.

Oma õpetaja loo võib kirjutada igaüks - nii õpilane kui pensionär, tööline ja töötu, ametnik ja ettevõtja, nii talumees kui linnasaks. Kellegi lugu ei põlata ära, olgu see vigadega või ilma, peaasi et südamest.

"Meie soov oli, et õpetajat märgatakse enam kui ainult õpetajate päeval või kuul, seetõttu kutsusimegi kirjutama lugusid, mis kestavad meist kauem ja mida saab talletada kaante vahele," ütles Lepik.

Loo pikkusele ei ole seatud mingeid piire, selle võib saata nii paberkandjal kui elektrooniliselt.

Lõplik tähtaeg on 24.veebruar 2010. Lood saata Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonnale aadressil Kreutzwaldi 5, 44314 Rakvere märgusõna all "Õpetaja lugu" või e-postiga opetajalugu@l-virumv.ee.

Vahekokkuvõte tehakse kevadel, mil autasustatakse parimate lugude autoreid ning kogutud lood antakse üle kirjandusmuuseumile.

Lugude kirjutamine on üks osa suuremast ettevõtmisest, austamaks õpetaja ametit. Virumaal Haljalas rajatakse 2011. aastal ka autähis eesti õpetajale. Selle ettevalmistamise käigus on maakonna noored algatanud vastava märgi müügikampaania.

Kavas on aasta jooksul üritusi õpilasomavalitsuste liidult, Forseliuse seltsilt, haridustöötajate ametiühingult, Haljala koolilt ning paljudelt teistelt. Infot nende ürituste kohta leiab aadressilt www.eestiopetaja.haljala.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles