Kiirabiauto oli kolm tundi lumevangis

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuses viga saanud tüdruk viidi Rakvere haiglasse.
Õnnetuses viga saanud tüdruk viidi Rakvere haiglasse. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ööl vastu kolmapäeva Kadrina valda Hulja asulasse kutsutud kiirabitöötajad jõudsid küll kohale, kuid paks lumi ei lasknud meedikutel koos haigega lahkuda.


Huljal elav Leena rääkis, et kutsus ööl vastu kolmapäeva isale kiirabi. Meedikud tulidki, kuid ära minna ei saanud, sest paks lumi võttis kiirabiauto kindlalt oma vangistusse.


Esmalt kutsuti appi Kadrina päästeauto.



"See jäi ise teeotsa kinni," jätkas Leena. Siis üritas kohalik teehooldaja džiibiga teed lahti lükata. Sahaga varustatud maasturi võimed ammendusid poolel teel.


Kiirabiauto vabastas lumevangist Rakverest kohale kutsutud Scania päästeauto.



"Kõik see kestis kolm tundi," sõnas Leena ja lisas, et vahepeal viis haige ära teine kiirabi.



Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles juhtunut kommenteerides, et kui väljakutseid ei ole palju, siis saavad päästekorraldajad kasutada teisi kiirabiautosid. "Muidugi kolm tundi on pikk aeg," sõnas Kiisküla.



Ida-Eesti häirekeskuse juhataja Meelis Mesi ütles, et konkreetne juhtum kiirabi tööd ei häirinud ja Tapalt saadeti välja teine auto.



Mesi sõnul on veebruaris Lääne-Virumaal kolmel-neljal korral juhtunud, et kiirabi jääb lumme kinni. Ida-Virumaal on umbes sama lugu. Mõnel korral on siis abi pisut viibinud.



Leena sõnul olid tema nägemisulatuses olevad tänavad Huljal kolm päeva hooldamata. Viimati oli seal lund lükatud pühapäeva hommikul.



Kadrina vallavanem Aivar Lankei ei uskunud, et Huljal oli midagi tegemata jäetud. Samas tunnistas vallajuht, et Huljal on varemgi lumekoristusega probleeme olnud, kuid need on saanud lahenduse.



Lankei sõnul ei ole olukord Kadrina vallas tänavu hullem kui varasematel talvedel. Huljal juhtunut pidas ta kahetsusväärseks juhuseks. "Kahju, et nii läks," lisas Lankei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles