Karaokekuningas harjutab laulu taksot juhtides

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere taksojuht Lembit Nisu võitis Eesti karaokekuninga tiitli.
Rakvere taksojuht Lembit Nisu võitis Eesti karaokekuninga tiitli. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakveres elav taksojuht ja harrastuspoeet Lembit Nisu tuli karaokevõistluse FinBaltic Eesti voorus meeste hulgas esimeseks ning sai seega Eesti karaokekuninga tiitli.


Läinud pühapäeval Tallinnas Kannu Kõrtsis peetud võistluse esimeses voorus esines Lembit Nisu lauluga "Sind otsides" Tõnis Mägi repertuaarist ja teises voorus lauluga "Naer" ansambli Virmalised repertuaarist.

Lisaks sai Nisu õiguse esindada Eestit ka märtsi lõpul Tallinnas Viru hotellis toimuva rahvusvahelise karaokevõistluse finaalis, kus osalevad veel soomlased, lätlased ja leedulased.

Valimata lauljatee

Juba aastaid karaoket harrastanud Lembit Nisu ei pidanud oma edu eriliseks üllatuseks, sest tema hinnangul oli tase eelnevate aastatega võrreldes madalam, pealegi jõudis ta Eesti finaali juba neljandat korda.

"Mulle on laulmine meeldinud eluaeg, eriti Jaak Joala ja Tõnis Mägi lauldud laulud," ütles karaokekuningas, kes on laulnud ka meeskooris Rakvere.

"Vahepeal üritasin kirikukoorigi, aga koorilaul ei lähe mul hästi, kuigi kuulata meeldib seda väga," tunnistas Lembit Nisu.

"Ja päris solistiks hakata on juba hilja. Nüüd kahetsen küll, et noorena ei teinud selle asjaga tõsisemalt tegemist," lisas 57aastane lauluhuviline, kellele meeldib kangesti taksoga sõites omaette laulda ja harjutada.
Karaokevõistluse korraldaja Valdur Lehtla ütles, et Lembit Nisu laulab väga ilusasti.

"Tal on kõrge hääl ja väga kenasti veab välja, meile on ta meeldinud juba varasemast ajast, aga ta on läinud aina paremaks," kiitis Lehtla. Ta märkis siiski, et Lembit on laval natuke kohmetu ja tagasihoidlik, kui neist pisiasjadest üle saaks, oleks päris hea.

Rakveres on karaokeklubi

Valdur Lehtla rääkis, et Rakveres on oma karaokeklubi, mille teised liikmed võistlusel samuti hästi esinesid ja kelle tase on aasta-aastalt paremaks läinud, nii viisipidamine kui ka lavalolemine. Näiteks jõudis Rakverest finaali ka Riina Vaher.

"Karaoke on Eestis populaarne, kuid arvatavasti on majanduslangus sedagi mõjutanud," arvas Lehtla, sest mõni laulja ei tulnud isegi poolfinaaliks kohale.

Rakveres käiakse karaoket laulmas kord nädalas Virma pubis ja Inglise pubis, kus on enamasti üks ja sama lauljate ring. Seal käib karaoket harrastamas ka vastne karaokekuningas.

Lembit Nisu on sündinud Peipsi ääres Kasepääl ja lõpetanud Räpina aianduskooli. 1976. aastal tuli ta elama Rakverre.

Samuti kirjutab Lembit luuletusi ning on kuulunud kohalikku luuleklubisse.

Ta on olnud ka kõva sportlane. Näiteks on ta hüpanud kolmikus Rakvere rajooni rekordi - 14.51. See juhtus 1977. aastal ning on tänaseks mitu korda ületatud. Nüüd, veteranide võistlustel, on ta aga kaugushüppes peaaegu viis meetrit kätte saanud.

Viimased kaheksa aastat on ta töötanud Rakveres taksojuhina.

Edetabel
• Karaokekuningas Lembit Nisu,
• 2. koht Mario Raska,
• 3. koht Ain Juurikas.
• Karaokekuninganna - Marju Künnapuu,
• 2. koht - Annika Väälma,
• 3. koht - Vivian Teral.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles