Viru-Nigula tiim võitis hokikulla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudeküla uisuplatsil võtavad Lääne-Viru esivõistlustel mõõtu Tamsalu (mustas) ja Väike-Maarja meeskond.
Uudeküla uisuplatsil võtavad Lääne-Viru esivõistlustel mõõtu Tamsalu (mustas) ja Väike-Maarja meeskond. Foto: MEELIS MEILBAUM/ VIRUMAA TEATAJA

Uudeküla uisuväljakul heitles Lääne-Virumaa esimeste hokimeistrivõistluste medalite pärast neli meeskonda.

Mulluse aktiivse spordiaasta eest Lääne-Virumaa kõige sportlikuma küla tiitliga pärjatud Uudekülas jätkub rahval uusi ideid ja entusiasmi 2010. aastalgi.

Läinud laupäeval peeti siin nelja meeskonna osalusel maakonna esimesi tiitlivõistlusi meeste hokis. Meistrivõistlused korraldas Tamsalu vallas Uudekülas superhea jääkattega uisuplatsil hokiklubi Uudeküla.

Karge päikeseline talveilm oli põnevateks heitlusteks justkui loodud, ühtviisi täiega nautisid tasavägiseid mänge nii hokimehed kui ka tribüüne ja loožikohti täitnud pealtvaatajad. Ei puudunud kuum tee ega pirukadki.

Võitja selgitamiseks mängisid kõik meeskonnad turniiril omavahel ühe korra läbi, mänguajaks 2 x 15 minutit. Otsa tegid lahti Viru-Nigula ja Rakvere võistkond, peale jäi Viru-Nigula 4:2.

Eesti harrastajate hokiliigas osalevate mängijatega komplekteeritud Viru-Nigula tiim lõpetaski võistlused täisedu kolme võiduga ning tuli maakonna meistriks. Otsustavas mängus niisama kogenud Tamsalu hokimeeste vastu asuti avapoolajal juhtima koguni 4:0, sellele vastas Tamsalu teisel poolajal visalt rünnates kolme väravaga, lõppskooriks jäi siiski Viru-Nigula võit 4:3.

Meistrikulla võitnud Viru-Nigula võistkonnas mängisid Alar Peek, Joonas Hain, Kaspar Peek, Magnus Hain, Siimo Oras, Olev Oras, Jaan Murakas, parima mängija auhinna teenis Joonas Hain. Üleplatsimeheks kuue löödud väravaga kerkis Magnus Hain.

Hõbemedali said koduseinte toetusel mänginud Tamsalu valla mehed, võistkonna parima mängija tiitli pälvis Madis Uudeküll. Pronks kuulus Rakvere linnale, kus parimaks mängijaks nimetati Arnold Järvala. Neljas oli Väike-Maarja vald, parimaks mängijaks tunnistati võistkonnas Ermo Lood.

"Kõik jäid rahule ning soovisid, et see tore üritus järgmistelgi talvedel toimuks," võttis HK Uudeküla eestvedaja ja mängija Martin Uudeküll kokku esimesed tiitlivõistlused, mida toetasid Hagar, Tamsalu vald ja Lääne-Virumaa Spordiliit.

Tema sõnul näeksid hokimehed hea meelega, et konkurents oleks tulevikus tihedam, võistkondi rohkem. Nii et omavalitsustel on paras aeg oma meeskonnad uiskudele panna ning Lääne-Virumaa 2011. aasta meistrivõistlusteks valmistuma hakata.

Hokitalv Uudekülas aga jätkub: laupäeval, 13. märtsil on huvilistel võimalus kaasa elada tavaks saanud sõprusmängule Uudeküla HK ja Aruküla võistkonna vahel. Matš algab kell 12.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles