Simunas loodi vabatahtlike pritsimeeste selts

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simuna päästekomando suleti aasta alguses. Pilt on tehtud ajal , kui Simuna komando mehed Enn Aruvainu (vasakul) ja Valdur Kasemets olid tööl viimaseid päevi.
Simuna päästekomando suleti aasta alguses. Pilt on tehtud ajal , kui Simuna komando mehed Enn Aruvainu (vasakul) ja Valdur Kasemets olid tööl viimaseid päevi. Foto: Meelis Meilbaum

Reedel toimus Väike-Maarja vallas Simunas Simuna Vabatahtliku Tuletõrje  Seltsi asutamiskoosolek.


Simuna osavallavanem Mart Pruul ütles, et täavu aasta alguses suleti Simunas riiklik päästekomando ja tuli edasi mõelda, kuidas muuta kohalikku elu turvalisemaks.

"Hoone on Simunas olemas, see tuleb vaid taotleda Väike-Maarja valla omandisse ja ka tehnika lubati päästeametist anda," selgitas Mart Pruul.

Osavallavanem lisas, et Simuna kandi kutselised tuletõrjujad on lubanud osa võtta vabatahtlikust tööst ja usutavasti lisandub veel teisigi vabatahtlikke. "Kindlasti tuleb koolitada vabatahtlikke pritsimehi," märkis Pruul.

Simunas on olnud pikad traditsioonid pritsimeeste tegevuseks ja seltsielu arendamiseks. "Arhiivides on materjale Simuna kohta, mida tasub uurida," sõnas Pruul.

Loodav selts ei tegele ainult tulekahjude ennetamisega ja kustutamisega, vaid ka kultuuri-, spordi- ja sotsiaalvaldkonna edendamise ja arendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles