Jaapanlased vallutasid Baruto koduküla

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto ema Tiina Pudel ja vend Priit Pudel jaapani ajakirjanike piiramisrõngas.
Baruto ema Tiina Pudel ja vend Priit Pudel jaapani ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: Andres Pulver

Pühapäeva hommikul oli Baruto kodumaja Rohu külas saginat enam kui täis, sest vägimehe ema olid tulnud väisama nelja Jaapani telekanali ja ühe infoagentuuri esindajad.


Juba laupäeval, mil sai selgeks, et sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto võitis lõppenud turniiril kolmeteistkümnenda matši ja sisuliselt tagas enda edutamise sumo ametiredelil, käis Rohu külas Baruto ema Tiina Pudeli juures kaks Jaapani telekanalit.

Pühapäeva hommikul, Baruto viimase matši ajal, aga olid tõusva päikese maalt kohal koguni nelja telekanali ning ühe infoagentuuri esindajad.

Uudisteagentuuri Kyodo Tsushin esindaja Osamu Hirabayashi oli kohale sõitnud koguni Vladivostokist, telemehed tulid enamasti Moskvast, üks võttegrupp aga Berliinist.

Hirabayashi rääkis, et sumo on Jaapanis viimastel aastatel populaarsust kaotanud, kuid Baruto esiletõus on alale hästi mõjunud ja jaapanlased on taas sumost rohkem huvituma hakanud.

"Jaapani noored elavad väga hästi ja ei taha sumoga tegeleda, sest tippu tõusmine on väga raske katsumus," ütles Hirabayashi. "Sestap ongi jämedad otsad koondumas välismaalaste kätte," lisas ta.

Hirabayashi arvas, et välismaalastel, kes on kõik pärit endisest idablokist, jätkub jaapanlastest enam motivatsiooni ja teotahet.

Telemehed filmisid Baruto kodumaja ja vägilase tuba ning jäädvustasid selle, kuidas tema ema ja vend Priit Pudel jälgisid interneti vahendusel Baruto viimast matši Kotomitsukiga.

"Ma lootsin, et Kaidol läheb hästi, aga ei uskunud, et ta nii vägevalt lõpetab," ütles vägilase ema Tiina Pudel, kes oma sõnul kartis poega tabanud pöidlavigastuse pärast.

"Ta on leidnud enesekindlust, mida varasematel turniiridel nappis," lisas ta.

Baruto vend Priit Pudel rääkis, et Jaapani meedia tähelepanu on harjumatu ja ehk pisut häirivgi.

"Mis nüüd meie, Kaido on ikka see, kes tähelepanu keskpunktis peab olema," lausus ta tagasihoidlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles