Koerte tapmises süüdistatav astub kohtu ette septembris

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna peeti Viru maakohtu Rakvere kohtumajas eelistung, kus osapooled leppisid kokku, et koerte tapmises süüdistatav Mirek Matikainen astub kohtu ette 6. septembril.

Mirek Matikainenit süüdistatakse avalikus kohas ja julmal viisil loomade suhtes lubamatu teo toimepanemises.


Süüdistuse kohaselt tappis Matikainen eelmise aasta 22. veebruaril Tamsalu vallas Kullenga külas Rakvere-Väike-Maarja maantee ääres asuval põllul mootorsaanilt jahirelvast korduvalt tulistades 1,2 aasta ja 8 aasta vanuse koera.


Süüdistuse kohaselt tappis ta kõigepealt mootorsaanilt jahirelvast korduvalt tulistades noorema koera. Samal ajal jõudis põllu äärde teise koera omanik ja kutsus neljajalgset sõpra enda juurde. Koer reageeriski kutsele, kuid Matikainen sõitis mootorsaaniga koerale järele ning tulistas ja haavas teda, mille tagajärjel koer kukkus. Pärast seda koer tõusis ja jätkas longates liikumist. Matikainen tappis ta sõidu pealt korduvalt tulistades.


Viru ringkonnaprokuratuur lõpetas alustatud kriminaalmenetluse avaliku huvi puudumise tõttu. Kannatanu esindaja kaebas otsuse riigiprokuratuuri, kus kriminaalmenetluse lõpetamine tühistati ja saadeti toimik uuesti ringkonnaprokuratuuri.


Viru maakohtu Rakvere kohtumajas hakatakse kriminaalasja arutama üldmenetluse korras. Kohtunik on Tiit Kullerkupp, prokurör Ain Tali ja süüdistatavat kaitseb vandeadvokaat Küllike Namm. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles