Uus kingipood Täpiline Tuba rõhub isetehtule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elen Põdra on ka ise suur käsitööhuviline.
Elen Põdra on ka ise suur käsitööhuviline. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

10. aprillil avas Pihlaka kohvikuga ühes majas oma uksed kingipood Täpiline Tuba, mille omanikud, käsitöösõbrad Elen Põdra ja Maia-Liisa Ahman soovivad oma klientidele pakkuda kõike isetehtut.


Enamik kaupluses müüdavast on ümberkaudsete asjaarmastajate valmistatud.
"Meie eesmärk ongi võtta müüki käsitööd inimestelt meie lähiümbrusest, aga on pakutud ka teisest Eesti otsast," kõneles Elen Põdra ning lisas, et nemad võtavad kõik rõõmsalt vastu, peaasi, et kaup on ikka kvaliteetne.

Peale kingituste ja käsitööesemete on Täpilises Toas müügil ka lilled, sest needki kuuluvad kingituste juurde.

Et omanikud pooldavad taaskasutust, on valikus küllaltki palju sibullilli, mille saab pärast kinkimist peenrale istutada.

Sellise poe rajamise idee oli Põdra sõnul neil juba ammu, seni polnud aga piisavat julgust. "Praegu on meil mõlemal lapsed just selles eas, et võiksid hakata lasteaias käima, ja kuna töökohtadega, nagu me kõik teame, on kitsas, siis mõtlesime, et miks mitte proovida," rääkis ta ning märkis, et nüüd vabanes ka sobilik koht, mis julgust lisas, sest Pihlaka kohvikus liigub küllaltki palju inimesi.

Poe nimi, Täpiline Tuba, tuli pärast pikka mõtlemist. "Täpiline Tuba on seepärast, et täpiline tundub romantiline, ja meie pood on romantilise hõnguga," arvas Põdra.
Praegu Pihlaka kohviku eesruumis tegutseval Täpilisel Toal on tulevikus plaanis hakata ka laatadel käima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles