Rakvere kesklinnas päästeti purskkaevust kodutu kobras

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobras . Pilt on illustratiivne.
Kobras . Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla.

Ööl vastu teisipäeva nägid juhuslikud möödujad Rakvere kesklinnas pesakonnast ilmselt välja heidetud kobrast kord Swedpanga, kord kasiino ees jalutamas.

Ida-Eesti päästekeskus sai väljakutse Rakvere kesklinna teisipäeva öösel kell 2.21. Sündmuskohale kihutanud Rakvere päästekomando meeskonnavanem Virgo Nurgamaa rääkis, et kobras oli päästjate kohale jõudes panga ja kasiino juurest lahkunud, sulistades purskkaevus. “Ujus seal ringiratast,” kirjeldas Nurgamaa nähtut.

Päästjad püüdsid kopra kinni, toppisid ta kotti ja viisid Selja jõkke. See lahendus aga koprale ei meeldinud. “Alguses tahtis mööda tammi sõiduteele ronida,” sõnas Nurgamaa ja lisas, et lõpuks vulpsas loom siiski vette.

Mõned nädalad tagasi peksis ja pures kodutu kobras Rakveres teatripargi juures teda tülitama tulnud koera. Sellegi kodutu looma viisid päästjad Selja jõkke.

Zooloog Nikolai Laanetu on varem Virumaa Teatajale rääkinud, et kobraste pesakonnas on lisaks kahele vanale loomale veel kahe põlvkonna pojad. Et kevadel on pesakonda oodata juurdekasvu, siis aetakse vanem põlvkond ehk kaheaastaseks saanud ja seega täisikka jõudnud järglased minema.

Kobraste suure populatsiooni tõttu on heidikutel väga raske uut elupaika leida ja seepärast võib neid kohata ka linnatänavatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles