Mitu Virumaa postkontorit kolib poodi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi lisandu kaupade ostmise võimalusele poes ka postiteenus.
Edaspidi lisandu kaupade ostmise võimalusele poes ka postiteenus. Foto: Mihkel Maripuu

Simuna ja Roela postkontor lõpetavad praegusel kujul tegevuse, kuid edaspidi hakkavad teenuseid osutama osaühingu Aldar Trading kauplused.


Posti- ja logistikaettevõte annab lähiajal mitmel pool Lääne- ja Ida-Virumaal postiteenuste osutamise üle lepingupartnerile, teatas Eesti Post.

Lääne-Virumaal saab alates 2. augustist Simunas ja 1. septembrist Roelas osta ümbrikke ja marke, tasuda makse, tellida perioodikat ning kasutada muid postiteenuseid Aldar Marketi kauplustes.

Ida-Virumaal hakatakse postiteenuseid osutama Lohusuu, Sonda, Purtse ja Tudulinna kaupluses.

“Lepingu alusel töötava ehk frantsiisipostkontori lahendus on Eestis tänaseks juba mitmel pool edukalt rakendamist leidnud. Postiteenuste osutamine muutub neis piirkondades veelgi mugavamaks – pikemad lahtiolekuajad, parem asukoht ning kõik teenused ja kaubad ühest kohast. Teisalt saab kohalik ettevõtja lisateenimise võimaluse,” põhjendas ettevõtte Eesti Post kommunikatsioonijuht Inge Suder.

Ta lisas, et väikestes maakohtades on eraldi postipunkte majanduslikult ebaotstarbekas pidada, sest kulud on suuremad kui saadav tulu.

Aldar Trading OÜ osutab praegu postiteenust Muuga kaupluses, kus frantsiisikontor on tegutsenud pool aastat.

Hea, et olemas

Kohalik elanik ja Muuga Maanaiste Seltsi juht Ilma Lausvee ütles, et kindlasti on kaupluses olev frantsiisikontor parem kui see, et postiteenused oleksid kohapealt ära kadunud.

Samas leidis Lausvee, et praegusel süsteemil on siiski ka mitu miinust: “Kui oli postkontor, oli ka postipank ning sularaha sai välja võtta, nüüd tuleb selleks sõita Laekverre.”

Samuti on probleemiks, et kui muu kauba eest on poes võimalik tasuda kaardiga, siis ümbrikke ja marke saab osta, samuti ajalehti-ajakirju tellida vaid sularaha eest.

Inge Suderi sõnul tuleb paratamatult arvestada sellega, et mõni teenus kaob. “Pangateenus ei ole meie seisukohalt esmane, ka ei paku seda Eesti Post, vaid SEB Pank lepingu alusel,” ütles Suder.

SEB Panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu kinnitas, et kohtades, kus kauplused hakkavad osutama postiteenuseid frantsiisikontori põhimõttel, enam postipanka kasutada ei saa.

“Eesti Post sai valitud partneriks seetõttu, et neil on väga hea võrgustik üle Eesti, ka kaugemates maakohtades. Kahjuks ei ole kindel, et kauplustel on tagatud piisavad turvanõuded ja nad saavad sama hästi teenuse pakkumisega hakkama,” kõneles Vohu.

Inimestele kättesaadavamaks

Osaühingu Aldar Trading juhatuse esimeha Marge Uudre sõnul leiab nende ettevõte, et maapiirkondade elanikel peab olema võimalus saada kvaliteetseid postiteenuseid.

“Kauplused ei ole enam pelgalt ostukohad, nad on kujunenud külakeskusteks, ja kui Eesti Post meile selle- kohase pakkumise tegi, olime omalt poolt kohe valmis nendega koostööd tegema,” ütles Marge Uudre.

Ta kinnitas, et esialgu saab postiteenuste eest tasuda ainult sularahas: “Hetkel oleme postiteenuse vahendajad ning selleks, et kaardiga maksta saaks, peab Eesti Post paigaldama kaardimakseterminalid. Aga oleme sellele mõelnud ning loodame, et edasiste läbirääkimiste käigus leiame probleemile ka lahenduse.”

Inge Suder aga ütles, et see, kas postiteenuste eest saab maksta üksnes sularahas või ka kaardiga, on frantsiisipartnerite otsustada ja korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles