Viru Folk sai meeleoluka avalöögi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merelava avas Marko Matvere koos suupillibändiga.
Merelava avas Marko Matvere koos suupillibändiga. Foto: Aarne Mäe

Eilsest pühapäevani on Käsmu kapteniteküla taas folgisõprade päralt, sest seal peetakse järjekorralt kolmandat Viru Folki, mille avas eile õhtupoolikul kultuuriminister Laine Jänes.


Koos Laine Jänese, Käsmu külavanema Aarne Vaigu ja peakorraldaja Peep Veedlaga lauldi ühiselt Käsmuga seotud helilooja Ülo Vinteri “Laulu Põhjamaast”.

Pärast avaüritust siirdus folgiseltskond kirjanikemaja hoovi, kus Rein Sikk esitles oma raamatut “Minu Ugri­mugri”. Alustuseks kutsus Sikk publikut üles ühiselt kaera­jaa-
ni tantsima. Sammud näitas ette Siku perekond koos Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedlaga ning Viljandi pilli­tüdrukute muusika saatel tantsisid kaerajaani kõik kohalviibijad.

Hiljem pidas minister Laine Jänes ühistantsimist väga lahedaks ja Rein Sikk käis talle välja mõtte tantsida kaerajaani ka praeguse valitsuse viimasel istungil.

“Mine isahane tea,” vastas minister luuleridadega ja lubas asja üle mõelda. Seejärel kiirustas Laine Jänes Kuusallu Veljo Tormise büsti avamisele.

“Jänesel on tõesti kerged jänesehaagid kogu aeg, ei saa ühelgi üritusel algusest lõpuni rahulikult istuda,” kahetses minister, soovides kõigile mõnusat folgi jätku.

“Alustades Käsmus festivali, sai tehtud mitte Käsmu, Virumaa ega Eesti, vaid põhjamaade muusika festival,” sõnas Peep Veedla.

Põhjamaa muusikast pungil Viru Folk kestab Käsmus pühapäevani, pakkudes muusikaelamusi, alustades Ukraina menubändist Haydamakyst, lõpetades Eesti oma tippartistide Tõnis Mägi, Lauri Saatpalu, Anu ja Triinu Tauliga.

Folgipäevi muudavad põnevamaks loodusretked, ajalooloengud ja klubiööd. Juba avapäeval oli Käsmu täitunud tuhandete külalistega ja sealne õhkkond oli tõeliselt festivalilik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles