Virumaal möllab taas torm

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere möllava tormi ajal.
Rakvere möllava tormi ajal. Foto: Eva Klaas

Äikesetorm murdis täna õhtul Rakveres mitmeid puid, kannatada said ka elektripostid. 

Torm tegi suurt kahju Rakvere gümnaasiumi katusele.

Tormituuled tegid pahandust ka Haljalas, kus viisid minema kolmekordse maja katuse. Katusest midagi järele ei jäänud.

Samuti viis torm Sõmerul mitmelt majalt katuse. Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev ütles, et kõige rängemalt sai kahjustada kolmekordne elumaja Astri tänaval.

Seal viis tuul lisaks katusele kaasa ka osa sarikatest ja müürilati.

Tugevalt sai kahjustada ka maja aadressil Näpi tee 2, kus hävines kolmandik katust, samuti on kahjustatud sarikad ja tormituuled viisid ära isegi osa müürist.

Väiksemaid kahjusid said Sõmerul ka kahe Aasa tänava maja katused.

Vassiljev ütles, et üks ettevõte aitas kilega, millega purunenud katuseid niipalju kaeti, kui see vihma ja pimedaga võimalik oli. Elanikele jagati kilet ka mööbli katmiseks.

Peep Vassiljev ütles kell 22.40 õhtul, et terve Sõmeru on elektrita. Väga palju on ka langenud puid, näiteks Sõmerult Ubjasse praegu sõita ei saa, sest tee on bolokeeritud.

Rakvere-Väike-Maarja tee on osaliselt läbimatu. Karitsal polnud kella kümne paiku õhtul veel ühes sõidusuunas langenud puid ära koristada jõutud.

Väike-Maarja tänavatel on palju langenud puid, tormituul on mitmetel majadel osaliselt või täielikult ära viinud katused. Tähelepanelikud lugejad teatasid Virumaa Teatajale, et Väike-Maarjas viis torm kirikult torni, mis kukkus leinamaja katusele.

Kabeli katus on purunenud. Kella 23. 30 paiku Väike-Maarjas viibinud inimeste sõnul on torm asulat kõvasti räsinud. Kogu peatänav on täis puuoksi, kuid on siiski läbitav.

Mitmel pool maakonnas on ka elektrikatkestused.

Mitmed lugejad on toimetust teavitanud, et suured tormikahjustused on Vihula vallas Eismal, kus on murdunud väga palju suuri puid. Eismale autoga ei pääse ning isegi jala sinna jõudmiseks tuleb suurt vaeva näha.

Vinni alevik on tugevalt räsitud. Pargis on puud maatasa, mitmed teed on läbimatud ja puude poolt blokeeritud. Pärast äikesetormi näitasid inimesed üles kodanikuaktiivsust, tõstes teedelt ära suuremaid puid ning vabastades tänavaid liikluseks.

Tormist ei jäänud puutumata ka Viru Folk. Pühapäevane peaesineja Haydamaky sai esitada vaid paar lugu, kui raju kontserdile lõpu tegi. Tuul rebis lavalt ka katuse.

Lisaks Lääne-Virumaale möllas täna tugev torm ka Lõuna-Eesti kuues maakonnas. Seal langesid samuti suure tuulega puud teedele ja elektriliinidele, paaris kohas kukkusid puud ka autodele.

Andke teada äikesetormi kahjudest oma kodukohas aadressile toimetus@virumaateataja.ee või  meie vihjemeilil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles