Kohalik elanik leidis Väike-Maarja kiriku tornimuna seest kaduma läinud silindri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käesolev dokument on kirjutatud 8.augustil 1958.a., vahetult enne muna ja risti torni tippu asetamist
Käesolev dokument on kirjutatud 8.augustil 1958.a., vahetult enne muna ja risti torni tippu asetamist Foto: Liivi Uueni

Teisipäeva õhtul koos abikaasaga kiriku ümbrusse jalutama läinud Väike-Maarja aleviku elanik Liivi Uueni leidis üles tornikiivri kukkumisel katki läinud tornimuna sees olnud silindri koos ürikutega.

Liivi Uueni sõnul nad läksidki kiriku juurde abikaasaga silindrit otsima ja abikaasa  terane silm silindri leidiski. Muna purunemisel oli silinder lennanud tornist tükk maad eemale otsapidi maasse. 

Silindris oli kolmel A4 formaadis paberil, mis pärinesid 1958.aasta 8.augustist (täpselt 52 aastat enne kiriku jaoks ajaloolist tormi) ürik, mis kajastas kiriku  remonttöid, torni risti ja muna seisukorda, mahavõtmist ning paigaldamist. 

Täna andis Liivi Uuen silindri ja ürikud üle Väike-Maarja kirikuõpetajale Enn Salvestele.  

Väike-Maarja kirikuõpetaja Enn Salveste ütles esmaspäeval Virumaa Teatajale, et suur mure on tormi käigus kaduma läinud silindri pärast , mille sisse on peidetud ürikud ning palus, et kui keegi selle leiab, siis annaks teada kogudusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles