Tapa linn saab 2013. aastaks uuendatud veevärgi

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa Vesi juhataja Meelis Kaseväli (vasakul), Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas ja Tapa vallavanem Alari Kirt.
Tapa Vesi juhataja Meelis Kaseväli (vasakul), Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas ja Tapa vallavanem Alari Kirt. Foto: Meelis Meilbaum

Eile sõlmiti Tapa vee- ja kanalisatsioonisüsteemide projekteerimis- ja ehitushanke leping, mis toob 2013. aastaks linna uuendatud veevärgi.


Lepingu sõlmisid AS Tapa Vesi, AS Merko Ehitus ja Tallinna Teede AS ning töid alustatakse 2011. aasta alguses.

Tapa vallavanem Alari Kirt ja Tapa Vesi juhataja Meelis Kaseväli nimetasid seda ajalooliseks hetkeks, mida on oodatud aastaid.

Tööde käigus korrastatakse lähimate aastate jooksul kogu Tapa linna veemajandus, tööde maksumus ulatub 42 miljoni kroonini, sellega rajatakse kokku 13 kilomeetrit kanalisatsiooni- ja 11 kilomeetrit joogiveetorustikku.

“Kraanidest tulev vesi ei põle enam ja paakautod jäävad minevikku,” ütles Kaseväli, lisades siiski, et päris ära veevedu ei jää, sest ehituse lõppedes on veesüsteemiga ühendus umbes 90 protsendil Tapa veetarbijaist.

Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas lubas, et tööd saavad valmis õigeks ajaks ning töö tehakse lõpuni ega joosta vahepeal laiali, nagu mõnel objektil viimasel ajal ehitajatega on juhtunud.

Järgmine etapp Tapa linna veemajanduse korrastamisel
on Tapa reoveepuhasti renoveerimise, projekteerimise
ja ehitushange, mis on juba ettevalmistamisel, ka selle jaoks on Euroopa Liidu raha olemas.

Lääne-Viru veemajandusprojekti ettevalmistamisega alustati kümme aastat tagasi, 2005. aastal tuli murrang, kui projekt “tükeldati” omavalitsuste kaupa, siis hakkas tõukefondidest raha kiiremini liikuma.

Hiljuti sõlmis Merkoga veeprojekti lepingu ka Rakvere Vesi.
Rakveres alustatakse ulatuslikke töid septembris ja nende maht küündib 316 miljoni kroonini.

Tamsalu vald peab läbirääkimisi

Tamsalu-Sääse veemajandusprojekti ehitustööd, mille valmimise lõpptähtaeg on 2012. aasta märts, pole veel käivitunud.

Vallavanem Toomas Uudeberg kommenteeris, et Tamsalu ja Sääse vee- ning kanalisatsioonitorustiku rekonstrueerimiseks tegid ühispakkumise Arco Ehitus OÜ ja Wesico Project OÜ.

Nende pakkumishinnaks oli 50 miljonit krooni. “Praegu nende firmadega läbirääkimised käivad. Tahame olla kindlad, et sellise meile soodsa pakkumise puhul suudetakse projektis ettenähtud tööd teha,” kõneles Uudeberg

Tööde käigus tuleb välja vahetada või ehitada ligikaudu 10,5 kilomeetri ulatuses veetorustikku, 7,9 kilomeetrit kanalisatsioonitorustikku ning 1,7 kilomeetrit sademeveetorustikku.

Lisaks on vaja rekonstrueerida üks reoveepumpla, ehitada kolm eelkomplekteeritud ja täisvarustusega pakettpumplat ning remontida kaks puurkaevu-pumplat.

Euroopa Liidu Ühtekuuluvuse Fondi meetmest “Veemajanduse infrastruktuuri arendamine” toetatakse Tamsalu linna ja selle külje all oleva Sääse asula vee- ning kanalisatsioonitorustiku uuendamist 61,7 miljoni krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles