Linn taotleb raha Pärdi muusikamajale ja vallimäele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärdi muusikamaja.
Pärdi muusikamaja. Foto: Rakvere linnavalitsus

Rakvere linn esitas taotlused EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmile, et rahastada Arvo Pärdi muusikamaja ehitamist ja vallimäe arendusprojekti.


Esimese finantseerimise puhul tekib praeguse spordisaalina kasutuses oleva Pauluse kiriku renoveerimise ja juurdeehitusega multifunktsionaalne muusikakeskus, mis nime ja sisu pooles oleks pühendatud linna aukodanikule Arvo Pärdile.

Teise realiseerumisel korrastataks vallimägi, rajades sinna vajaliku infrastruktuuri ning 4000 istekoha ja purikatusega kaetud esinemis- ja konverentsipaiga.

Rakvere linnapea Rannar Vassiljevi sõnul on jagatavale 200 miljonile kroonile üleriigiliselt väga tihe konkurents, sest projekte esitati palju.

“Mõlema projekti esitamisele on eelnenud põhjalik eeltöö, mistõttu loodame, et tihedast konkurentsist hoolimata võiks vähemalt üks meie projekt toetust leida. Arvo Pärdi muusikamaja oleks esimene püsiv turismiobjekt Eestis, mis seostub maailmakuulsa heliloojaga, ning ka vallimäele planeeritav purikatus oleks Eestis ainulaadne,” ütles Vassiljev.

Arvo Pärdi muusikamaja ehitusmaksumus on 66 miljonit krooni ning vallimäe arendamisel 59 miljonit krooni. EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programm rahastab projekte maksimaalselt 50 miljoni krooniga ühe projekti kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles