Loomaarst paljastas kohtualuse vale

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees. Foto: Meelis Meilbaum

Täna jätkus Viru maakohtu Rakvere kohtumajas protsess koeratapus süüdistatava Mirek Matikaineni üle kahte koera lahanud loomaarsti tunnistuste kuulamisega.

Loomaarsti Viivo Võlu kutsus kohtusse tunnistusi andma kohtunik Tiit Kullerkupp. Võlu tunnistas kohtuniku küsimustele vastates, et on varemgi politseiga koostööd teinud ja nende tellimusel loomi lahanud. Mingeid reegleid, seadusi ega blankette lahanguprotokolli vormistamisel ei ole.

Eelmise aasta 22. veebruari õhtul talle toodud kahe koera juhtumist mäletas Võlu seda, et politsei soovis teada loomade surma põhjust. Võlu sõnul võisid loomadel olla ka muud vigastused, mis otseselt surmaga seotud ei olnud.

Muude vigastuste kohta ei osanud ta öelda, sest keskendus ülesande täitmisele ehk surma põhjuse selgitamisele. Küll aga tegi ta loomade lahkamisel palju fotosid ja neid vaadates võib ta võimalike muude vigastuste kohta rääkida.

Pildid saatis Võlu loomade varjupaika ja kohus üritab need sealt kätte saada ja vajadusel loomaarst uuesti välja kutsuda.

Võlu hinnangul tappis koerad tugeva esemega tehtud läbiv haav. Mis see ese võis olla, seda Võlu öelda ei osanud.

Virumaa Teataja küsimusele vastates välistas Võlu, et loomad tappis haavlilask. Loomaarst viitas 1,5 sentimeetrise läbimõõduga läbivale haavale. “Haavleid on ju palju,” jätkas ta ja lisas, et osa neist jäänuks looma kudedesse või luudesse pidama. Aga ühtegi võõrkeha ta koerte seest ei leidnud.

Mirek Matikainen väitis eilsel kohtuistungil, et kasutas koerte laskmisel ainult haavlipadruneid. Tema püssist võib lasta ka kuuliga, kuid kuule ta kaasas ei kanna, sest need on mõeldud suurtele ulukitele ja metsas tavalist ringkäiku tehes ei ole mõistlik suurulukit lasta, sest ei jõua teda ära viia.

Kohus jätkub 17. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles