Segadus ülekäigurajaga kõrvaldati kiiresti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhtide lõks Rakveres.
Bussijuhtide lõks Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeva hommikupoolikul Virumaa Teataja veebiküljele riputatud foto, kus oli näha Rakveres Kreutzwaldi tänavas vast valminud politseimaja ees otse bussiootepaviljonini viivat jalakäijate ülekäigurada ehk sebrat, pani asjamehed kiiresti tegutsema.


Nädalavahetusel paigaldati bussipeatust tähistav märk paviljonist eemale Raja poe poole. Eile lõunaks jõudis märgile järele ka bussiootepaviljon.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev selgitas, et liikluskorraldusmärkide paigaldamine käib linnavalitsuse tellitud projekti järgi. Abilinnapea sõnul omavalitsusel kellelegi pretensioone pole.

Kuigi teekattemärgiste ja bussiootepaviljoni teisaldamise teemal korraldasid linnavõimud eraldi nõupidamise, võisid liikluseeskirja tundvad inimesed kolme päeva jooksul imestada, et ülekäigurada on bussiootepaviljoni ees.

Jalakäijate ülekäigurajal ehk sebral mootorsõidukid, sealhulgas bussid, peatuda ei tohi.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaevu ütlust mööda tekkisid teekattemärgiste ja bussiootepaviljoni teisaldamisel logistilised probleemid ja nii juhtuski, et jalakäijate ülekäigurada märgistati enne, kui jõuti bussiootepaviljon uude kohta viia. Oma osa mängis ka sobiv ilm, sest vihmaga teekattemärgiseid ju ei pane.
Liikluskorralduse määravad Suurkaevu sõnul projekt ja Eestis kehtivad standardid. “Meie ei saa seda muuta,” lisas ta.
Linnavõimud on uue päästjate ja politseinike ühismaja ees olevat liikluskorraldust arutanud politseiga. Koos on üritatud lahendust leida olukorrale, kus jalgrattatee ristub politseimaja hoovi viiva teega. Mundrikandjate hooneni viiv tee on hooviala tee. Standardite järgi sinna  mingeid liiklusmärke panema ei pea. Küll aga tuleb linnaametnike hinnangul tõsta jalgrattatee hoovi suunduvast teest 3-5 sentimeetrit kõrgemale, et anda ratturitele märku ristuvatest teedest.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda rääkis, et bussiootepaviljonini viiv jalakäijate ülekäigurada võis bussijuhtides segadust tekitada, kuid õnneks midagi ei juhtunud.

Kalda nõustus, et hoovist väljasõidul ei pea liiklusmärke paigaldama, sest hoovist tulevatel sõidukitel on kohustus kõikidele teed anda.

Politseinikud seda teavad, kuid teed kasutavad ka politseisse tulevad sohvrid. Ja siis võib tekkida oht, et maavalitsuse juures mäest paraja sõidukiirusega alla tuhisenud jalgrattur võib politseimaja ees mõne sõidukiga kokku põrgata.

Õnnetuste vältimiseks on politsei teinud ettepaneku paigaldada jalgrattateele liiklusmärk “Muud ohud”. Samuti võib sinna paigaldada märgi “Alarmsõidukid”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles