Hundisilma koerad igatsevad nukralt oma peremeest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundisilmal ootavad koerad peremeest.
Hundisilmal ootavad koerad peremeest. Foto: Meelis Meilbaum

Kümme päeva pärast seda, kui Edgar Savisaar raske haigusega Tartu kliinikumi sattus, valitseb tema kodus Hundisilma talus raske vaikus. Tinahallist märtsitaevast tibutab vihma ja kaks hundikoera ootavad igatsedes oma peremeest.

Tõupuhtad saksa lambakoerad pikutavad murul ega tee metsasügavusse sattunud üliharvadest möödasõitjatest suurt väljagi. Inimest nähes nad korra tulevad siiski aia juurde ning seejärel keeravad end taas keldrikatusele murukamarale kerra.

Koerte eest käib naaberküla naine siiski hoolitsemas ja neile toitu viimas, kuid ometi on neljajalgsed nii kurvad, et isegi ei haugata.

Samas kõrgub Tauno Kangro loodud monument, kus Hundisilma vapiloom on koonu taeva poole tõstnud.

Vaikuses on kuulda vaid Lahemaa ürgmetsa kuuselatvade kahin. Sinimustvalge mastivimpel lehvib laisalt. Hoovis seisab peremehe Nissan Patrol, aia taha on värskelt toodud mitu koormat küttepuid järgmist talve ootama.

Krundi servas asuv sõnajalgadega ääristatud kiigeplats, kus suviti toredaid jaaniõhtuid peetud, on nukralt kõle. Mullu suvel oli peoperemees seal veel muhe võõrustaja, kauboikaabu uljalt kuklas, jalutas ta lõkke ääres ja näitas külalistele oma valdusi. Löödi tantsu ja lauldi ühiselt. Hundisilma jaanikud on olnud pika traditsiooniga rahvapeod, kust paljud Savisaare erakonnakaaslased ja sõbrad läbi käinud.

Vabariigi aastapäevadel on Edgar Savisaar võõrustanud oma Hundisilma talus lähedasi, ristilapsi ja mõnda kohalikku sõpra.

“Koos korvitäie puravikega Hundisilma metsas. Siit jagub kõike – seenesuppi ja sousti, ka marineerimiseks. Lähen varsti uuesti seenele, metsas on tore!”. Nii kirjutas Savisaar septembris oma pildi juurde Facebookis, kui oli tulnud seenesaagiga kodumetsast.

Kuu aega varem kirjeldas ta, kuidas käis koos laste ning nende peredega öisel metsamatkal Sagadi ja Altja põlislaantes ja kopraradadel. Kaasas oli ka Siret Kotka.

Ajakirjanduses Hundisilma perenaiseks tituleeritud keskerakonna aktiivne liige ja Savisaare ustav võitluskaaslane Siret Kotka veedab praegused rasked hetked Tartus, et oma mentorile toeks olla. Valimispeol säras ta õhulises kollases kleidis Savisaare kõrval – üks neist oli kogunud 2500 ja teine 25 000 häält.

Esmaspäeval peab Lääne-Virumaalt riigikokku valitud Kotka siiski Tallinna sõitma, sest siis on parlamendi uue koosseisu esimene istung.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles eile Postimehele, et suuri muutusi pole Savisaare paranemises toimunud. “Haigused võtavad aega – vahel ei muutu midagi nädalaid ja kuid,” märkis ta. Savisaar on jätkuvalt narkoosi all ja praegu ei ole ka teada, millal ta narkoosist äratatakse.

Toobal lubas, et kohe, kui suurem muutus toimub, antakse sellest lähedaste loal ka avalikkusele teada.

Viimati teatas keskerakond kolmapäeval, et Edgar Savisaare lähedastega kohtunud arstide hinnangul on Savisaare seisund erakordselt raske, kuid mitte enam kriitiline.

Esmaspäeval amputeeriti Savisaarel jalg, sest selgus, et tal on jalavigastusest tingitud streptokokknakkus ja toksilise šoki sündroom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles