Rakvere ametikool avab uuenenud praktikamaja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikooli investeeriti ligi 50 miljonit krooni.
Rakvere ametikooli investeeriti ligi 50 miljonit krooni. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere ametikool avab täna, 1. oktoobril kaasaegse õppetehnikaga varustatud toitlustuse, ehitus- ja tehnikaerialade õppebaasi.

"Tahe oli esimesena välja arendada praktikabaas, et meie kooli 952 õpilast ja üle 900 täiskasvanud täiendõppija aastas saaks teooria õppimisega samaaegselt harjutada töövõtteid,“ ütles Rakvere ametikooli direktor Hannes Mets.

Tema sõnul on uued töökojad sisustatud ajakohaste seadmetega, kus on võimalik omandada oskused tööks tänapäevase tehnoloogiaga ettevõtetes.

Õppebaasi 4500 ruutmeetril avab uksed õpperestoran ning asuvad metalli- ja puiduerialade praktikaruumid, autoremondi töökoda, keskkonnatehnika labor ja ehituslabor.

Samas hoones on sisustatud viis õpperuumi täiendkoolituste läbiviimiseks. Paari aasta pärast peaks rekonstrueeritud saama ka kooli peahoone.

"Nüüd on igas Eesti piirkonnas vähemalt üks kutseõppeasutus mis on läikima löödud
kui prillikivi,“ ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

"Lisaks korralikule ehituskvaliteedile on kõigis neis ka kaasaegne õppekeskkond, see tähendab, et
õppurite ja ennast täiendavate täiskasvanute kasutada on uusim õppetehnika ja väga head tingimused teooria ja praktika omandamiseks. Kolme aasta pärast on kaasaegsed töötingimused kõigi Eesti kutsekoolide õpilastel ja õpetajatel. Kindlasti tõuseb sellega nii kutsehariduse tase kui maine veelgi.“

Hoone rekonstrueerimist ja õppetehnika ostmist rahastasid Euroopa Regionaalarengu Fond ja Eesti riik kogusummas ligi 50 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles