Rakvere vutimehed vormistasid esikoha taas suure võiduga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere FC Flora II võistkonna jalgpallurid tähistavad võitu.
Rakvere FC Flora II võistkonna jalgpallurid tähistavad võitu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ehkki esikoht juba taskus ja kolmandasse liigasse tõustud, ei andnud Rakvere vutimeeskond hooaja viimases mängus kodupubliku ees armu pealinna FC Anži pallimeestele, jättes nad 11:0 võites ilma ka auväravast.



Jalgpallis külalislahkust ei tunnistata, laususid lustlikult Rakvere FC Flora II võistkonna krapsakad vutimehed, kes läinud pühapäeval Rakvere kunstmurustaadionil oma osa andnuna väljaku servalt kaaslasi üha uusi väravaid lööma ergutasid.

Viimases mängus jäi Eesti meistrivõistluste IV liiga idapiirkonnas tosina tiimi hulgas 61 punktiga (20 võitu, üks viik ja üks kaotus) ülekaalukalt esikoha võitnud Rakvere FC Flora duubelmeeskonna lõppskooriks 11:0. Väravaid lõid Rakvere kasuks viis meest: Rainer Võsaste neli, Henri Hang kolm, Kristo Remmelgas kaks ning Argo Petrovits ja Egert Hommik kumbki ühe.

Hingega vutimängu juures

“Eriti hea hoo saime sisse viimastel kuudel, kui treeningud hakkasid vilja kandma, mäng klappis ja tulid suured võidud,” rääkis rakverlaste väravasuud hoolikalt kaitsnud Rakvere gümnaasiumi abituriendist puurivaht Sander Susi.

Viimase kohtumise lõpuvile järel, kui Tallinna FC Anži II võistkonna meestega sõbralikud müksud vahetatud, moodustas Rakvere meeskond mängijatest väljakule tiheda ringi ja sõna sai kõige vanem pallur Igor Nasimov.

“Oleme olnud tublid, meeskond on tore, jätkame samas vaimus ka kolmandas liigas,” tunnustas üsna hooaja algul ennast esiliigast taandanud suurte kogemustega mängumees Nasimov oma nooremaid meeskonnakaaslasi.

Rakvere võistkonna aitasid treener Jaak Proosa juhendamisel liigavõidule mängijad Egert Hommik, Mart Kiis, Toomas Kiis, Mihkel Lõhe, Mikk Mehike, Reio Mändla, Taavi Münter, Rasko Parve, Argo Petrovits, Jan Klaasen, Tarmo Rebane, Kristo Remmelgas, Silver Susi, Mihkel Tasa, Rainer Võsaste, Sander Susi, Igor Nasimov, Henri Hang, Rain Öpik, Kalmer Kivi, Karl-Kristjan Kivisto, Veiko Rohtla ja Taivo Toom.

Rakvere meeskond hõivas esikoha ka IV liiga väravalööjate edetabelis, kus tipus troonib Rainer Võsaste 31 väravaga, Henri Hang sai 21 väravaga kolmanda koha.

“See on olnud minu parim hooaeg,” tunnistas korvpalluri kasvu Rainer Võsaste, kes on vutimängu harrastanud esimesest klassist saadik. “Algus oli küll raske, aga mida mäng edasi, seda paremaks koostöö läks. Treener on hea motiveerija, oskab innustada.”

Treener Jaak Proosa hinnangul aitasid võistkonna edule kõvasti kaasa neli korda nädalas toimunud treeningud: konkurendid nii palju ei harjutanud, madalamates liigades pole see tavaks.

“Kõige tähtsam on aga see, et poisid olid ja on hingega vutimängu juures ning et valdavalt noortest meestest võistkonda tugevdasid esiliiga kogemustega mängijad, kellest põhimootoriks kujunes Tarmo Rebane,” rääkis Proosa. “Võistkonnavaimu hoidjaks oli ka suure arenguhüppe teinud Kristo Remmelgas. Tõeline väravasadu läks lahti aga siis, kui esiliigast tuli hooaja teisel poolel meile üle Henri Hang.”

Saavad uue võistlusdressi

Kolmandasse liigasse kerkinud Rakvere vutimeeskond lubas, et loorberitele puhkama ei jää. Oktoobrikuu jätkub treenides, paus tehakse harjutamises alles novembris. Nädala lõppu jäävatesse trennidesse oodatakse, nii nagu viimastel kuudel tavaks olnud, kaasa lööma kõiki siitkandist võrsunud ja laia ilma suundunud vutimehi.

Tulevaks hooajaks valmistumisel saab treener Jaak Proosa endale abiliseks oma kasvandiku, Tallinna ülikoolis kehakultuuri õppiva Reijo Kuusiku, kes mängib teist hooaega meistrisarjas FC Kuressaare tiimis.

Praegu on kolmandasse liigasse tõusnud meeskonnal päevakorral uue võistlusvormi tellimine, lõppenud hooajal mängiti FC Flora vanadest varudest hangitud dressiga. Sponsorina toetab uute kollase ja musta värvikombinatsioonis särkide-pükste valmistamist Rakvere Vesi.

Kui meeskond saaks veel enda käsutusse praegu spordikeskuses kasutult seisva magnettahvli, millel on hea taktikat ja erinevaid liikumisi õpetada, siis võiks Rakvere võidukas vutitiim julgelt uuele hooajale vastu minna.

VÕITJAD

Eesti meeste jalgpalli MV IV liiga võitnud Rakvere FC Flora koosseis:
Egert Hommik, Mart Kiis, Toomas Kiis, Mihkel Lõhe, Mikk Mehike, Reio Mändla, Taavi Münter, Rasko Parve, Argo Petrovits, Jan Klaasen, Tarmo Rebane, Kristo Remmelgas, Silver Susi, Mihkel Tasa, Rainer Võsaste, Sander Susi, Igor Nasimov, Henri Hang, Rain Öpik,
Kalmer Kivi, Karl-Kristjan Kivisto, Veiko Rohtla ja
Taivo Toom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles