Väike-Maarja kiriku tornikiivri taastamisraha koguneb vähehaaval

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarjas kirikutorni taastamiseks oodatakse annetusi.
Väike-Maarjas kirikutorni taastamiseks oodatakse annetusi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kuigi Väike-Maarja kiriku koguduse hooldajaõpetaja Enn Salveste oli oktoobri keskpaigas tornikiivri kiire taastamise suhtes optimistlik, ei ole siiski selge, millal vajalik raha kokku saadakse.


EELK Väike-Maarja koguduse nõukogu esimehe Heli Liivia Kompi sõnul on annetuskontole laekunud annetuste kogumise algusest saadik umbes 260 000 krooni, kuid samal ajal on samalt kontolt tasutud vahepeal tehtud tööde eest, nagu ajutise katuse paigaldus, muinsuskaitse järelevalve, torni ladustamise, katuse parandamise ning akende vahetamise eest.


“Annetuste summa on seetõttu tublisti kahanenud – sellest on järele jäänud 21 149 krooni ja 17 senti,” märkis Komp ning lisas, et ainuke raha, mis kogudusel kasutada on olnud, ongi annetatu, kusagilt mujalt kogudus rahalist toetust saanud ei ole.


Tornikiivri taastamine maksaks ekspertide hinnangul 2,37 miljonit krooni. Kompi sõnul on kultuuriminister saatnud kogudusele kirja, milles öeldakse, et taastamist tuleks vaadelda kompleksselt. “Kui vaadata kiriku remonti kompleksselt, siis peale tornikiivri taastamise vajavad remonti veel kiriku katus ja põrand, võimalusel tuleks paigaldada ka küttesüsteem,” rääkis Heli Liivia Komp, lisades, et ministeeriumi kirjas oli ka märge, et sel aastal vajalikku raha ka ei ole.


Koguduse nõukogu esimehe Heli Liivia Kompi sõnul jätkatakse heategevuslike kontsertide ja raamatunäituste korraldamist, loodetakse koguduse liikmete annetustele, hoitakse avatuna annetusarve ning kogutakse vajaminevat raha vähehaaval.


“Laekunud raha oleks omafinantseeringuks, et saaks asuda programmidest raha taotlema,” ütles ta ning teatas, et järgmisi heategevuslikke kontserte on oodata detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles