Comeniusega avardub maailm

, Tapa gümnaasium
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõprus ei tunnista riigipiire.
Sõprus ei tunnista riigipiire. Foto: Tapa gümnaasium

Tapa gümnaasium, liitunud Comeniuse projektiga, sai aasta esimese ülesande võõrustada kohe viiest riigist pärit väliskülalisi – noori Hispaaniast, Portugalist, Itaaliast, Rumeeniast ning Türgist.


Kaks aastat kestev Comeniuse projekt “Immediate Surroundings” pakub õpilastele peale põhjaliku keskkonnateadlikkuse arendamise ka võimalust tutvuda uute inimeste ja kultuuridega. Sellepärast toimuvad kahe aasta jooksul välislähetused kõikidesse nimetatud Euroopa riikidesse. Tapa gümnaasium on antud projekti koordinaator.

Igale reisile ei saa kõik koolis projektist osavõtjad (keda umbes 30), vaid lähetustele suunduvad noored jaotatakse reiside vahel.

Eestisse hakkasid õpilased saabuma juba 16. ja 17. oktoobril.

Esialgu majutati neid Tallinnas hotellis. Tallinnast algaski meie tutvustav programm. Seal võeti ette jalgratastel ekskursioon, mis keskkonnateemaga seoses läbis vanade tehasehoonete kvartalit.

Muidugi käisime ringi ka vanalinnas. Õhtul saabusime väsinult Tapale, kus ootasid külalisi neid võõrustavad pered - umbes pooled projektis osalevatest lastest majutasid kedagi oma kodus.

Järgmiseks külastasid õpilased Tapal koolitunde, samuti Lehtse ning Albu kooli. Viimaseid seetõttu, et need on mõisakoolid ning projekti üheks teemaks on säästlik ning keskkonnasõbralik renoveerimine.

Käisime ka Viru rabas, mis on ilmekas näide Eesti unikaalsest loodusest. Rabamaastik oma raskusega mõjus kohati meie külalistele hirmutavalt.

Uus päev pakkus noortele koolis võimaluse meisterdada endale erinevates töötubades meie õpetajate juhendamisel midagi mälestuseks.

Reede hommikul saatsime külalised rongile, millega nad sõitsid Tallinnasse. Nagu oli arvata, kujunes lahkumine emotsionaalseks.

Tõesti, nädal möödus kiiresti ja uutest sõpradest lahkumine oli raske, sest nad elavad väga kaugel, mitte mõnes naaberriigis. Nüüd jääb üle edasi suhelda interneti teel, kuid see pole ikka see.

Õpilastele, aga kindlasti ka neid saatvatele õpetajatele siin tõesti meeldis. Nüüd peame hakkama oma uusi projektiülesandeid hoolega täitma ning loodame väga, et välislähetustel kohtume vast leitud sõpradega veel ja veel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles