Uhtna noorte video võitis koolile teleri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise arengu instituudi poolt välja kuulutatud konkursi teema oli "kokatädid tööhoos".
Tervise arengu instituudi poolt välja kuulutatud konkursi teema oli "kokatädid tööhoos". Foto: Caro / Scanpix

Tervise arengu instituut kuulutas septembris välja õpilaste loovtööde konkursi “Söögivahetund”, mille teema oli “Kokatädid tööhoos” ja eesmärk pöörata tähelepanu koolitoidu tervislikkusele ja tervisliku lõuna taga näha ja kiita ka tubli koka tööd.


Instituudi projektijuht Reelika Viitamees rääkis, et mit­med noored olid lähenenud teemale huumoriga. “Näiteks olid Uhtna kooli noored oma videos irooniliselt pööranud tähelepanu konkursi teemale “Kokatädid tööhoos” ja jõudnud teemaarendusega sinnamaani, et nendele valmistab hoopis lõunaks toitu kooli vilistlane kokaonu Rauno.

” Uhtna põhikooli V klassi õpilaste saadetud video kuulutatigi kogu konkursi parimaks. Õpilasi klipi tegemisel juhendanud Jaana Kangro rääkis, et idee tuli õppealajuhatajalt Sirje Rebaselt, kes soovitas kasutada võimalust, et koolis on kokapraktikal oma kooli vilistlane. Filmimistöö tegid õpilased ise, montaaži osas aitas neid Jaana Kangro.

Võitjad said instituudilt koolile LCD-teleri, mis jõuab kohale detsembri lõpuks. Kangro sõnul veel ei teata, millise teleriga tegu, seega ei osanud ta öelda, kuidas auhinda kasutama hakatakse. Ühe võimalusena on kaalutud selle paigaldamist kööki, et kokatädid saaks nii näiteks “Terevisioonist” kokandusklippe vaadata.

Vanemate vanuserühmas, 16-19aastaste seas, saavutasid I koha Rakvere reaalgümnaasiumi 10.T klassi õpilased.

Noorte juhendaja Jaanus Lekk rääkis, et konkursile saadeti lavastuslik klipp, kus teemale lähenetakse läbi huumori: tööle saabuvaid kokkasid ootab ees tühi külmkapp ja tekib väike paanika, kuni kööki ilmub kass. Mis edasi saab, tuleb ise videost vaadata. Lõppkaadrites näeb siiski naeratavat kokatädi koos kassiga.

Algkooliealiste, st 7-11aastaste seas sai III koha Maarek Valler Porkuni põhikoolist.



 

"Kokatädid tööhoos" from RRG VIDEOSTUUDIO on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles