Jalgpallurid kibelevad mängima kodukandi eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne pallimängu juurde asumist teevad pallurid keha soojaks võimlemisharjutustega, esiplaanil Joonas Ljaš.
Enne pallimängu juurde asumist teevad pallurid keha soojaks võimlemisharjutustega, esiplaanil Joonas Ljaš. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Virumaa jalgpallurid alustasid treeninguid tulevase hooaja tarvis, esmalt  võetakse aga osa Tallinnas Kalevi spordihallis alanud suurest aastalõputurniirist, kus on võistlustules neli tiimi.

Lääne-Virumaalt pärit vutimehed on pärast kuuajalist puhkust detsembris tasapisi harjutama asunud: spordisaalis treenitakse jõudu, õues mängitakse kunstmuruväljakul kahel korral nädalas palli.

Tõsisem valmistumine algab jaanuaris, aga mehed on juba praegu elevust ja indu täis ning lausa kibelevad jalgpallimurule, sest üle mitme aasta saavad nad kevade hakul algaval hooajal üles astuda pelgalt omakandi mängijatest meeskonnaga ning võistelda kodukandi lipu all. Täpselt nii nagu Järvamaa vutimehed Paide linnameeskonnas, kes mängib kõrgliigas.

Kõik poisid kodus tagasi

“Enamik Rakvere poistest, kes olid pillutatud üle Eesti laiali kõrgliiga tiimidesse, on kodus tagasi, nad on õhinat täis ja valmis ise kaasa aitama, et saaksime kokku ühtse meeskonna,” rääkis Rakvere jalgpalli uuele elule ärgitada sooviv ning selle nimel agaralt tegutsev Reijo Kuusik, üks esimestest siitkandist kõrgliigasse kutsutud mängumehi. “Hakkame mängima Eesti meistrivõistlustel teises liigas, esiliiga koht pudenes eri kandi palluritest kokkuklopsitud Rakvere meeskonnal ju lõppenud hooajal käest.”

Kaks aastat kõrgliigas Kuressaare meeskonnas mänginud ning nüüd kodumaile naasnud Reijo Kuusiku sõnul tahetakse siinsele jalgpallielule täiesti uus nägu ja sisu anda.

“Plaanime koos treener Jaak Proosaga suuri muutusi, et kohalik jalgpallipublik leiaks taas tee tribüünidele omakandi poistele kaasa elama. Inimestel kadus huvi ära, kui viimastel aastatel Rakvere nime all mängis hübriidvõistkond,” rääkis Tallinna ülikoolis treeneriõpingutega tegelev Reijo Kuusik.

Meeskond tahab võtta endale ka uue nime, aga millise, pole veel kindlalt kokku lepitud. Leiti, et Lääne-Virumaalt võiks esindusmeeskonna kõrval ja sama nime all võistelda veel teisigi võistkondi, ja nii on põhimeeskonna duubliks tänavu kolmandasse liigasse tõusnud tiim, keda juhendab Jaak Proosa. Tiitlivõistlustel hakkavad mängima veel naiskond ning poiste C-vanuseklassi võistkond.

Ise uude esindusmeeskonda kuuludes hakkab Reijo Kuusik mängivaks treeneriks ning võtab lisaks juhendada mitu väikestest palluritest rühma. Üks noorte treeningurühm, kes võitis sügisel Rakvere vutifestivalil esikoha, jätkab treenimist Jaak Proosa käe all.

“Mängijate võimeid ja oskusi teades arvan, et pole mingi küsimus juba esimese hooajaga teisest liigast esimesse tõusta, ning miks mitte järgmistel aastatel sealt edasi kõrgliigassegi,” arutles Kuusik.

“Kogemused on Rakvere vutimeeskonnal ju olemas, needsamad poisid tõusid madalamatest liigadest alustades 2007. aastal Ain Metsa juhendamisel esiliigasse. Paraku seal mitu aastat vireledes edasiminek takerdus, sest treenerid alatasa vahetusid,” lisas mängumehest treener Reijo Kuusik.

Võistkonnavaim viib edasi

Tõusu võimalikult kõrgele on treenerite tandem Proosa-Kuusik eesmärgiks seadnud ka Rakvere meeskonna duubliks olevale kolmanda liiga meeskonnale, kes saab mängudes kasutada teatud hulgal esiliiga mehi.

“Võistkonnavaim oli omal ajal super, see ongi see, mis edasi viib, kõik olid lihtsalt sõbrad ja toetasid üksteist nii platsil kui väljaspool mänge,” on Reijo Kuusik uue hooaja lävel optimistlik.

Jalgpallivõistkondade suuremateks toetajateks on seni olnud Rakvere linn ja Rakvere Vesi, viimane muretses kahele meeskonnale uued võistlusvormid ja soojendusdressid. Vutimehed on teistelegi võimalikele abikäe ulatajatele avatud ja tänulikud.

Tallinnas Kalevi spordihallis läinud pühapäeval alanud suurel jalgpalli aastalõputurniiril on Lääne-Virumaalt võistlustules neli võistkonda: naiskond, esi- ja kolmanda liiga ning C-klassi meeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles