Sõiduteele jooksnud poiss jäi auto alla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres Kastani puiesteel jäi 14aastane poiss auto alla.
Rakveres Kastani puiesteel jäi 14aastane poiss auto alla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna lõunal kella ühe ajal jäi Rakveres Kastani puiesteel jalakäijate ülekäigurajal üle sõidutee jooksvast kolmest poisist üks auto alla.

Kiirabi viis autolt löögi saanud 14-aastase poisi Rakvere haiglasse. Haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja asetäitja Konstantin Sultanov ütles, et kannatanul on parema õlavarreluu murd.

Sõiduauto Volkswagen Passat juht selgitas politseile, et poisid jooksid sõiduteele kõrge lumevalli tagant ja otsasõitu vältida polnud võimalik.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda ütles, et kõrged lumevallid tekitasid liiklusohtlikke olukordi eelmisel talvel ja võivad seda teha nüüdki. Kõrged lumevallid on eriti ohtlikud ristmike ja ülekäiguradade juures, sest sõidutee ületamist ootavad jalakäijad võivad jääda sohvritele märkamatuks. “Tekkinud olukord nõuab nii juhtidelt kui ka jalakäijatelt suuremat ettevaatlikkust ja teineteisemõistmist,” sõnas Kalda.

Politseijuht tuletab sohvritele meelde, et reguleerimata ülekäigurajale lähenedes peab sõidukijuht arvestama, et jalakäijal on õigus seal ohutult teed ületada. Samas aga peab jalakäija enne sõidutee ületamist veenduma, et sõidukijuht on teda märganud ja saab sõiduki peatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles