Viru maraton avas suusasarja tuisku trotsides

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maraton. Issi on rajal.
Viru maraton. Issi on rajal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mõedaku maastikul rohkem kui tuhande suusatajaga Viru maratonil kihutas pikal rajal kõige kiiremini Eesti üks tippsuusatajaist Aivar Rehemaa, lühemal rajal läks esikoht Narva.

Nii nagu läinud talvelgi, kimbutas läinud pühapäeval Mõedakule EMT Estoloppeti maratonide sarja avaüritusele Viru maratonile sõitnuid tuisune ilm ja nii said suusatajad starti ettenähtust pool tundi hiljem.

Lagedatel rajalõikudel kimbutanud tugev tuul kõigega harjunud kanget suusarahvast ei heidutanud ning vabatehnikas sõidetud 27. Viru maraton möödus suuremate viperusteta nii 42 km pikkusel põhidistantsil kui ka 25 km rajal.

Saanid tegid head tööd

Uudsena seekord ühel ringil sõidetud pikal maratonirajal võttis võidu esimesena  uhkes üksinduses ja lennuka hooga finišisse sööstnud Eesti meeste suusakoondislane Aivar Rehemaa, kel kulus 42 km läbimiseks pisut vähem kui kaks tundi (aeg 1.57.50).

Teisena lõpetas mulluse ­maratonihooaja üldvõitjana ­liidrisärki kandnud laskesuu­sakoondislane Priit Narusk (aeg1:59.34) ja kolmandana Janek Vallimäe (aeg 2:00:32).

“Saanid tegid ees head tööd,” jäi Aivar Rehemaa tuisuilmale vaatamata Mõedaku maratoniraja kvaliteediga rahule. Tema arvates tuleb rasketes oludes peetud Viru maratonil osalemine tulevasi Oslo MMi starte silmas pidades talle igati kasuks.

“Üliraske,” kõlas naissuusatajatest juba mitmendat aastat järjest Viru maratoni võitnud laskesuusataja Kadri Lehtla napp kommentaar, kui oli maratoni 42. kohaga (aeg 2.14.51,9) lõpetanud ja mõne minuti lumel lebades ennast kogunud. “Pidin seekord rajal üksinda tööd tegema, see röövis kogu jõu.” Teise koha teenis naistest samuti laskesuusatajana tuntud Sirli Hanni, kes oli üldarvestuses 78.

Lääne-Virumaa suusatajatest jõudis kõige kiiremini maratoni­raja läbi sõita kaheksandana lõpetanud tamsalulane Kristjan Nurmsalu (aeg 2.06,11,6), enne teda oli finišis Tamsalust pärit, aga praegu Tallinnas elav Risto Roonet.

“Nimi kohustab,” tunnistas laskesuusatamist treeniv Kristjan Nurmsalu – äsja Otepääl lõppenud põhja suusaalade juunioride MMil kolm pronksmedalit pälvinud Kaarel Nurmsalu vend – oma head tulemust kommenteerides naerusui.

Etteotsa mahtus kodusel Mõedaku maratonirajal teinegi Lääne-Virumaa tubli noorsuusataja rakverlane Alar Ervin, kes ajaga 2.07.30,4 lõpetas pika distantsi 12. kohaga.

Tosin läänevirulast esisajas

Esisaja sisse suusatasid läänevirulastest veel Erko Jullinen (17.), Ago Veilberg (19.), Ulvar Pavlov (32.), Marek Sikk (41.), Priit Videvik (67.), Riivo Schumann (71.), Jaanus Baumann (74.), Ivo Tupits (85.), Taavi Part (99).

Lühemale - 25 km - rajale startis ligi 300 suusatajat. Esimesena jõudis finišisse Narva noor suusataja Kristjan Koskinen (aeg 1.25,05).

Viru maratoni esmakordselt korraldanud Mõedaku spordibaasi perenaine Evi Torm tänab kõiki oma abilisi, keda oli kokku saja ringis, ning tunnustab vintsket  suusarahvast, kes läbi lumetuisu suusamaratonide hooaja avanud Viru maratoni starti jõudsid.

Pikamaasuusatajate EMT Estoloppeti sari koosneb kokku kuuest osavõistlusest, millest järgmine toimub eeloleval pühapäeval, 6. veebruaril taas Lääne-Virumaal, kui Tamsalu staadionilt stardib 14. Tamsalu-Neeruti maraton.

Võitjad

42 km

Mehed: 1. Aivar Rehemaa 2. Priit Narusk  3. Janek Vallimäe

Naised: 1. Kadri Lehtla 2. Sirli Hanni 3. Maarja Aigro

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles