Sõmeru keskusehoone arhitektid kandideerivad riiklikule kultuuripreemiale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru keskusehoone ­sisevaade.
Sõmeru keskusehoone ­sisevaade. Foto: Arvet Mägi

Riigi kultuuripreemia komisjon külastas teisipäeval Sõmeru keskusehoonet, mille projekteerijad on esitatud 2010. aasta preemia kandidaadiks. Samal päeval tegi komisjon ka aasta- ja elutööpreemiate jagamise otsuse.

Komisjoni töö koordineerija, kultuuriministeeriumi asekantsler kaunite kunstide alal Piret Lindpere ütles, et komisjoni otsus esitatakse vabariigi valitsusele kinnitamiseks ning tulemused avalikustatakse 17. veebruariks.

“Tänavu oli konkurents väga tugev ning 2010. aasta silmapaistva loomingu eest oli esitatud 48 isikut või kollektiivi,” lausus Lindpere.

Sõmeru keskusehoone projekteerijad on Maarja Kask, Ralf Lõoke, Karli Luik, Kristiina Arusoo ja Margit Argus ning neid esitasid loominguliste saavutuste eest 2010. aasta preemiale Eesti Arhitektide Liit ja kultuurileht Sirp.

Riigi kultuuripreemiate komisjoni kuulub 13 liiget, esimees on kultuuriminister Laine Jänes.

Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suurus on 63 925 eurot. Viis preemiat à 9590 eurot antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest. Riigi kultuuripreemiad antakse üle vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles