Eestlanna Hurghadas: tunnen end turvaliselt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hurghada.
Hurghada. Foto: AFP / Scanpix

Eestlanna Merike on elanud viimased viis aastat Egiptuse kuurortlinnas Hurghadas.


“Mul on tütar koos oma aastase lapsega ka siin ja meie ei karda midagi ega kedagi. Käime päeval rannas, õhtuti poes ja linna peal jalutamas,” vastas Merike meilitsi Virumaa Teatajale, kui pärisime temalt sealse olukorra kohta.

Kolmapäevase seisuga oli naise sõnul Hurghadas jätkuvalt rahulik ning tema hinnangul turistidel mingit ohtu polnud.

“Nägime täna [kolmapäeval – toim.] umbes 30 rahumeelset inimest läbi viimas oma protestimiitingut, toetamaks Kairo ja teiste suurlinnade protestimiitinguid. Hõikasid tahrir, mis tähendab araabia keeles vabadus,” kirjeldas Merike.

“Enamik rahvast on presiden­di vastu, kuna elatustase on madalam kui palgad ja puudub igasugune riigipoolne toetus. Pension on väike või puudub hoopis, tööpuudus on erinevatel andmetel 25%-60%. Kohalik rahvas ootab presidendi tagasiastumist ja uue valitsuse moodustamist, mis tagaks tavaegiptlasele normaalse eksisteerimise, inimõigused, mit­te puuduses virelemise.”

Politseile on Merikese hinnangul antud liiga palju võimu ja nad kasutavad seda kurjasti.

“Egiptuse rahvas on hinges rahumeelne ja soovib seda jagada kogu maailmaga. Tänane [kolmapäevane – toim.] mäss Kairos oli järjekordne erariietes politsei provokatsioon näidata rahvast halvas valguses,” märkis eestlanna.

Naine soovis kommenteerida ka esmaspäevast “Reporteri” intervjuud, mis oli tehtud Tallinna lennujaamas vanema Egiptusest tulnud daamiga, kes ütles, et kohapeal oli suur mäsu ning tal endalgi tuli jooksu pista.
“Vanem daam elas esimese nä­dala minu kodus ja hiljem mu sugulasega kaks nädalat üürikorteris. Siin viibitud aja jooksul oli ta alati kellegagi meist koos ja mitte midagi sellist ei juh­tunud,” selgitas Merike.

Neljapäeval lisas naine, et ko­halike hinnangul jääb reedene meeleavaldus viimaseks, olenemata sellest, kas presi­dent astub tagasi või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles