Tarvas saab uue karvatuusti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva skulptuuri juures telkinu langes röövlite küüsi.
Tarva skulptuuri juures telkinu langes röövlite küüsi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakvere sümboli tarva skulptuur saab lähiajal uue karvatuusti suvel varastatu asemele.

Rakvere linnavalitsus eraldas esmaspäeval reservfondist 2000 eurot tarva skulptuuri puuduva detaili asendamiseks vastavalt Tauno Kangro skulptuuristuudio esitatud hinnakalkulatsioonile.

Millal Tauno Kangro oma meeskonnaga detaili paigaldab, ei ole veel täpselt teada, ent see võib toimuda juba lähemal ajal.

Linnapea Andres Jaadla avaldas arvamust, et kuna karvatuust on osutunud niivõrd tähelepanuväärseks detailiks, siis võiks ühtlasi kaaluda selle kujundamist üheks Rakvere meeneks, mida müüdaks linna uuenevas turismiinfokeskuses.

"Laseme modelleerida ja mingis koguses valmistada ning seejärel paneme nad müüki. Osta saaks ainult turismiinfokeskusest," on Jaadla nägemus uuest meenest.

Tarva skulptuur avati Rakveres 2002. aasta 15. juunil. Kõhualust karvatuusti kujutava detaili lisas skulptor oma meeskonnaga aga alles kaks aastat hiljem, sest tarva valmimise käigus jäi see valajate eksituse tõttu kõrvale ja läks kaotsi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles