Mirek Matikainen jäi ringkonnakohtus õigeks

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees. Foto: Meelis Meilbaum

Tartu ringkonnakohus jättis esimese astme kohtu otsuse muutmata, millega mõisteti õigeks looma julmas kohtlemises süüdistatud Mirek Matikainen.

Ringkonnakohus leidis, et Viru ringkonnaprokuröri Ain Tali apellatsioonis esitatud tõendite käsitlus ja järeldused süüdistatava tegevuse kvalifitseerimiseks kuriteona looma julma kohtlemise süüdistuses ei ole kriminaalasja tõendeid ja tehiolusid arvestades veenvad ja õiguslikult põhjendatud. Samuti ei nõustunud teise astme kohus prokuröri põhjendusega, et süüdistatav oleks teo toime pannud avalikus kohas.

Ringkonnakohus leidis, et tunnistaja ja süüdistatava enda ütlused olukorrast, kus noorem koer oli pärast esimest kolme lasku tõsiselt haavatud ning vajas halastuslasku, pole kogutud tõenditega ümber lükatud. Ringkonnakohus leidis vastupidiselt maakohtule, et noorema koera hilisemaks tulistamiseks oli süüdistataval vajadus lõpetada haavata saanud looma piinad.

Küll nõustus ringkonnakohus maakohtu hinnanguga süüdistatava tegevusele vanema koera tulistamises. Ringkonnakohtu hinnangul teise lasuseeria ja koerale mootorsaaniga järele sõitmiseks puudusid süüdistatava tegu õigustavad ja tegevuse õigusvastasust välistavad tegurid. Seepärast pidas ringkonnakohus õigeks maakohtu järeldust, et süüdistatav pani vanema koera suhtes toime lubamatu teo loomakaitseseaduse mõttes ning selles osas tuleb materjal Matikaineni vastutuse küsimuse otsustamiseks saata kohtuotsuse jõustumisel keskkonnainspektsioonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles